Muhalefetin otopark tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Muhalefetin otopark tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:20

Ulus Rüzgarlı Sokak’ta esnafın yol kenarı ücretli otoparkı protestosu sırasında otoparkçıların silahla Mehmet Karagöz’ü öldürmesinin ardından önceki akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yol kenarı otoparkların 15 Temmuz’dan itibaren ücretsiz olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Gökçek’in açıklamasının 1,5 saat sonrasında otoparkların ücretsiz olması hakkında hazırlanan Başkanlık Yazısı, hızlı bir şekilde Meclis’e getirildi. Ek gündem maddesi olarak okunan Başkanlık Yazısı oy birliğiyle kabul edildi.
Kararla birlikte yol kenarı otoparkların ücretsiz hale getirilmesi kesinleşirken, CHP’li Haydar Demir, pazartesi günü yapılan oturumda Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez’in “Bir ay kredi istediler, bende sizden istiyorum” sözlerine “Bir günde çözülmesinin mümkün olmadığı dile getirilmişti. Başkanlık yazısıyla bir çırpıda çözüldü. Maalesef bu sorunun bir gencin hayatını kaybetmesi sonrasında çözüldü. Keşke bu gencimiz vefat etmeden önce bu sorun çözülmüş olsaydı” sözleriyle tepki gösterdi.

ZAMAN GÖSTERECEK

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ise, alınan kararın problemi çözüp çözmediğini zamanın göstereceğini vurgulayarak, “Zaman inşallah tekrar aynı acıyı yaşatmaz diye umut ediyorum. Bu karar Valilik ve Zabıta marifetiyle yürütülsün diye bir tasarı var. İcrai hayatta ne kadar başarılı olacak ama temennimiz başarılı olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Muhalefetin otopark tepkisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter üzerinden yol kenarı otoparkların ücretsiz olduğunu duyuracak billboardların görsellerini, “Otopark meselesini, yol boyu otoparkları ücretsiz yaparak çözümleme yolunu seçtik. İnşallah bu tercihimiz hayırlı olur” sözleriyle paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!