Muhabirlere TOMA’lı gazlı zorlu eğitim

Güncelleme Tarihi:

Muhabirlere TOMA’lı gazlı zorlu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2019 15:30

Savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak muhabirler yetiştirmek amacıyla düzenlenen ‘14. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi’nde gazeteciler zorlu eğitim sürecinden geçiyor.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi ve Polis Akademisi Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği programda, eğitime katılan habercilere, görev başında maruz kalabilecekleri saldırı ve tehlikelere karşı hayatta kalabilmeleri için gerekli bilgiler verildi. Eğitimlerde AFAD uzmanları tarafından, deprem bölgelerinde neler yapılması ve olası kurtarılma senaryolarında nasıl davranılması gerektiği uygulamalı anlatıldı. Polis Akademisi’nin Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilen derslerde de, kitlesel olaylarda nasıl davranılması gerektiği gösterildi. 

Muhabirlere TOMA’lı gazlı zorlu eğitim

3 MAYIS’TA SONA ERECEK

Deniz polisleri tarafından Kesikköprü Barajı'nda verilen eğitimlerde, suda hayatta kalma, suda vücut ısısını koruma ve boğulmak üzere olan birine müdahale yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Gölbaşı Sürüş Teknikleri Eğitim Pisti'nde ise güvenli ve ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi. Savaş muhabiri adaylarının eğitimleri, 3 Mayıs'ta sona erecek. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!