Montessori’yle kalıcı bilgi

Güncelleme Tarihi:

Montessori’yle kalıcı bilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 14:20

Amerika’nın önde gelen Montessori eğitim merkezlerinden ‘Princeton Öğretmen Eğitimi Merkezi’ Hacetttepe Üniversitesi’nde ‘Montessori Felsefesi ve Uygulamaları’ konulu dört günlük bir çalıştay gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Montessori’yle kalıcı bilgi

Çalıştaya farklı üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Program kapsamında gerçekletirdiği sunumda Montessori eğitimi sistemi hakkında bilgi veren Princeton Montessori Okulu Erken Çocukluk Programı Koordinatörü Ayla Şen, “Montessori sisteminde ezbercilikten uzak kalarak somut malzemelerle eğitim sağlandığı için bilgilerin kalırcılırlığı artıyor” dedi. Türkiye'de Montessori eğitimi veren okulların sayısını arttığına dikkat çeken Şen şunları söyledi:

POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARTIYOR

“Montessori çocukların kendi kendilerine yetebilmesi için gerekli becerilerinin geliştirilmesini sağlamayı amaçlar. Bu eğitim sayesinde çocukların yetişkin bireyler oldukları zaman doğru karar verebilmeleri sağlanıyor. Bu eğitim sisteminde çocukların en yüksek potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Montessori eksiklerin daha rahat bulunması ve bunların üzerine gidilmesine yardımcı oluyor. Çocuklar kendi yeteneklerinin üzerine gidebiliyor. En önemlisi de küçük yaştan itibaren ezberden uzak soyut malzemelerle çalışarak, bilginin kalıcılığı artıyor.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!