Moloz uyanıkları

Güncelleme Tarihi:

Moloz uyanıkları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 18:24

Hürriyet Ankara’nın daha önce birçok kez gündeme getirdiği moloz kuşatması altındaki ilçelerden birisi de Yenimahalle oldu. Korsan nakliyeciler ev tadilatlarından çıkan inşaat atıklarını yasal döküm sahalarına götürmek yerine boş arazilere döküyor. Plakaların söküldüğü dikkat çekerken, vatandaşlar araziye girişi engellemek için önlem alınmasını istiyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle Turgut Özal Mahallesi sakinlerinin başı kaçak moloz dökenlerle dertte. Bazı korsan nakliyeciler ev tadilatlarından çıkan inşaat atıklarını ve molozları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) belirlediği yasal döküm sahalarına götürmek yerine, mahalledeki boş arazilere döküyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ise boş alanlara girişlerin engellenmesi için önlem alınmasını istiyor. Mahalledeki 2113. Cadde ile 1467/1 Cadde kesişimindeki boş alan, duyarsız nakliyecilerin kaçak döküm yaptıkları yerlerin başında geliyor. Kaçak döküm yapanların kamyonetlerinin plakaları söktüğüne dikkat çeken mahalle sakinlerinden Levent Nalbant, şunları söyledi:

Moloz uyanıkları


ARAÇ PLAKALARINI SÖKÜYORLAR

“Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce temizledi, tekrar dökenler oldu. Araçların ön ve arka plakasını söküyorlar. Buraya yanaşıp, damperi kaldırıp, daha atıklar düşmeden hızla kaçıyorlar. Belki de insanlardan ‘döküm sahasına götürüyoruz’ diye yüksek bir ücret alıyorlar ancak getirip buraya döküyorlar. Bu güzergâhta Kurtboğazı Barajı’ndan gelen su hattının havalandırma bacaları da var. Eski inşaat atıklarının içinde asbestli malzeme de olabilir.

Moloz uyanıkları


BETON BARİYER KONULABİLİR

Daha önce belediye yetkilileri geldiğinde bu sahanın girişine araçların girmemesi için çukur kazılmasını önermiştim. Çukurlu önlemin yanı sıra kaçak döküm yapan araçların girmemesi için belki beton bariyer de konulabilir. Bu şekilde döküm yapanları belediyenin bir anda hemen yakalamasının da imkânı yok ancak denk gelirse yakalayabilirsiniz. Eğer gördüğümüzde fotoğrafını çekip gönderebilirsek cezasını uyguluyorlar. Bu şekilde davrananlara yüksek cezaların da olduğunu biliyoruz. Bölge sakinleri olarak bu görüntüden şikâyetçiyiz. Çevre kirliliği oluşturuyor, önlem alınmasını istiyoruz.”

HURDACILAR DA KABLO YAKIYOR

Haberin Devamı

Boş alanda kaçak dökümün yanı sıra araçlarla gelip alkol alanların olduğunu belirten mahalle sakinleri, hurdacıların da kabloların içindeki bakırları almak için dış plastik kaplamaları yaktığına dikkat çekerek, “Kablo yaktıklarında çok yoğun duman çıkıyor hava kirliliği oluşuyor” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara kentin çeşitli noktalarındaki kaçak moloz dökümlerini daha önce de birçok kez gündeme getirdi.

Moloz uyanıkları

Kaçak döküm yapan bir kamyonet, mahalle sakininin telefon kamerasına da böyle yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!