MHP’li Ilıkan’dan otopark eleştirisi: ‘Karar yok zam var’

Güncelleme Tarihi:

MHP’li Ilıkan’dan otopark eleştirisi: ‘Karar yok zam var’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2021 01:16

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) geçen yıl Meclis’te kabul edilen otopark tarifesini uygulamayıp farklı tarifelerle zamlı ücret aldığını savunan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Açıkça keyfi bir otopark tarifesi oluşturmuşlar. Karar yok ama zam var” eleştirisinde bulundu. Zamlı tarifenin hiçbir gerekçesinin de olmadığına dikkat çeken Ilıkan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Mustafa Tuna dönemindeki Meclis kararıyla otoparkların tam gün ücreti ‘1 TL’ olmuştu. CHP’li Mansur Yavaş, seçildikten sonra otoparklarda zamlı tarife uygulamak istedi. Getirilen zamlı tarifede ilk 30 dakika ücretsiz, 3 saate kadar ise 5 TL olarak talep ediliyordu. Ancak biz zamlı tarifeyi kabul etmemiştik. 10 Ocak 2020’de ABB Meclisi tarafından alınan kararla, yol boyu otoparklarda 30 dakikaya kadar ücretsiz, 30 dakika ile 1 saat arası 2 TL, açık otoparklarda 1 saate kadar 2 TL, kapalı otoparklardan 2 saate kadar 2 TL alınması kararlaştırıldı. Rekreasyon alanlarında da tam gün 1 TL olmuştu.

MHP’li Ilıkan’dan otopark eleştirisi: ‘Karar yok zam var’


YASAL DAYANAĞI OLMADAN YAPTI

Ama gelin görün ki, Meclis tarafından yeni bir tarife kararı olmaksızın ABB keyfi bir uygulamayla farklı yerlerde farklı fiyat tarifeleri uyguluyor. Açıkça keyfi bir otopark tarifesi oluşturmuşlar. Karar yok ama zam var. Açık otoparklarda ilk 1 saate 7 TL alınıyor. Yol boyu otoparklarda ilk 15 dakika ücretsiz belirlenmiş, 15 dakika-1 saat arası 5 TL ücret toplanıyor. Biliyorsunuz göreve geldiklerinde 70 kuruş olan Halk Ekmek fiyatını 1 lira 25 kuruşa yükselttiler. CHP’li Mansur Yavaş yönetimi, göreve geldiğinde tam günü 1 TL olan otopark ücretini de bugün 1 saati 7 TL’ye kadar yükseltmiş oldu. Hem de bunu hiçbir yasal dayanağı olmadan yaptı. Vatandaşa herhangi bir bilgilendirme yapmadan zamlı ücret alınıyor.

MHP’li Ilıkan’dan otopark eleştirisi: ‘Karar yok zam var’


KEYFİ UYGULAMAYA SON VERİLMELİ 

Normalde tarifelerde Meclis’in aldığı kararın tarihi ve sayısı da yer alıyordu, bugün bunu da göremiyoruz. Vatandaşın yaşamını kolaylaştırması gereken, hizmeti uygun fiyata sunması gereken ABB, vatandaşa farklı ve zamlı tarife uyguluyor. Bu keyfi uygulamaya bir an önce son verilmeli.” ABB’nin Meclis’e geçen ay otoparklarla ilgili yeni bir zamlı tarife teklifinde bulunduğu bilgisini de veren Ilıkan, “Şimdi komisyon aşamasında. Eğer otopark tarifesi belirlemek icin Meclis kararı gerekiyorsa mevcutta uygulanan zamlı tarifeyi neye göre yaptılar? Tarife belirlemek için Meclis kararına ihtiyaç duyulmuyorsa neden bu konu Başkanlık Yazısı ile gündeme geliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!