MHP’den kentsel dönüşüm tepkisi

Güncelleme Tarihi:

MHP’den kentsel dönüşüm tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 15:47

Büyükşehir Belediye Meclisi, Gölbaşı’ndaki 360 hektarlık araziyi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan etti. Karara tepki gösteren Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, “Gölbaşılının ata toprağı olan araziler kentsel dönüşüm adı altında katlediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan kararla Gölbaşı Tuluntaş 1-2 etap ile Koparan Mahallesi’ndeki toplam bin 360 hektarlık arazi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi. Alan ile ilgili yetkiler de Gölbaşı Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Alanda yapılaşma olmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, “Gölbaşılının ata toprağı olan araziler kentsel dönüşüm adı altında katlediliyor” sözleriyle karara tepki gösterdi. Gölbaşı Belediyesi’nin bu duruma sessiz kaldığını da savunan Şimşek şunları söyledi:

VERİMLİ TOPRAKLAR ELEŞTİRİSİ

“Ankara’nın birçok ilçesinde depreme dayanıksız bloklar ve gecekondunun önlenmesi gereken alanlar ivedilikle kentsel dönüşüm beklerken nedense kentsel dönüşüm uygulaması en çok da üzerinde yapılaşma olmayan, herhangi bir afet riski taşımayan, verimli topraklara sahip olan Gölbaşı’nda uygulanıyor. Daha önce Büyükşehir Belediyesi’nce İncek, Kızılcaşar, Karaoğlan gibi kıymetli bölgeleri de kapsayan geniş bir alan kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti. 

Haberin Devamı

5 BİN HEKTAR GÖLBAŞI’NDAN ALINDI

Şimdi de Tuluntaş 1-2 Etap ve yeni gelen Koparan mahallelerinin yaklaşık bin 360 hektar kıymetli arazileri kentsel dönüşüm alanı kapsamına alındı. Gölbaşı’na ait 1 milyon 360 bin metrekare kıymetli arazinin hüküm, tasarruf ve gelirleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş oldu. Yakın geçmişte kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgeleri de değerlendirdiğimizde yaklaşık 5 bin hektar yani 45–50 milyon metrekare Gölbaşı arazisi kentsel dönüşüm marifetiyle ilçemizin hüküm ve tasarrufundan alındı.

BEN OLSAM İSTİFA EDERDİM

Gölbaşı’nın gelecek 20 yılda gelişim gösterecek, 800 binden fazla nüfusu barındırabilecek arazisi elden çıkarılmaktadır. Kentsel dönüşüm marifetiyle ilçemiz hektar hektar bölüşülürken Gölbaşılının oylarıyla seçilmiş yetkililer sessizliğe gömülüyor. Kaybolan değer, hoyratça harcanan varlık Gölbaşılının. Buna nasıl sessiz kalınır aklım ermiyor. İnanın görev yaptığım partim aynı şeyleri yapsa oyları ile seçildiğim Gölbaşı ilçe halkına ihanet etmemek adına ya partimden ya da bulunduğum makamdan istifa ederdim.”

Haberin Devamı

MHP’den kentsel dönüşüm tepkisi

MHP’li Ramazan Şimşek MHP Gölbaşı Meclis Üyesi Yücel Aksakal’la kentsel dönüşüm alanı ilan edilen araziyi inceleyerek alanın Gölbaşı’ndaki verimli topraklardan oluştuğuna dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!