Metro çalışanına güvenli temizlik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Metro çalışanına güvenli  temizlik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 15:51

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, raylı Sistemlerde çalışan temizlik hizmetleri personeline, ‘Temel Eğitim’ konulu iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor.

Haberin Devamı

Ankara Metrosu İşletme Müdürlüğü uzmanları tarafından 25’er kişilik gruplar halinde verilen teorik ve pratik eğitimlere son olarak 520 personel katılırken, acil ve riskli durumlara ilişkin emniyetli çalışma koşulları anlatılıyor. Eğitimde uzmanlar tarafından, günde 400 binin üzerinde başkentlinin güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat ettiği metronun temiz tutulması başta olmak üzere, bakım ve onarım esnasında çalışanların ve yolcuların can güvenliğini tehlikeye atmadan nasıl bir çalışma yapılması gerektiği tek tek vurgulanıyor.

HAYATİ TEHLİKE EN AZA İNİYOR

Metro İşletme Müdürü Emre Cansev, eğitimlerin amacının, sistemin işlevselliğini bozmadan personelin kendi hayatını tehlikeye atmayacak şekilde emniyetli çalışma ortamı sağlamak olduğunu belirtti. Cansev, temizlik personelinin bilgi ve becerilerini artırarak, özellikle hayati risk taşıyan durumlarda uygulama pratikliği kazandıran acil durum senaryoları oluşturduklarını söyledi. Temizlik çalışmaları esnasında sisteme zarar vermeyecek prosedürleri içeren bilgilerin anlatıldığına dikkat çeken Cansev, “Metro çalışır durumdayken temizlik personelinin 3. ray kısmına yaklaşmadan temizleme yapması gerekiyor. Buna yönelik ciddi güvenlik tedbirleri alınmasına özen gösteriyoruz. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında temel eğitimin içinde oryantasyon eğitimi veriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!