Merkezler için eylem planı

Güncelleme Tarihi:

Merkezler için eylem planı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2020 00:43

Çankaya Belediyesi, yerel yönetimler düzeyinde, kültür ve sanat merkezleriyle kurs ve eğitim merkezleri için kapsamlı COVID-19 Eylem Planı’nı hazırladı.

Haberin Devamı

Uzun bir aradan sonra eylül ayında kademeli olarak yeniden hizmet vermeye başlayacak kültür merkezleri, Çankaya Evleri, sanat galerisi ve kurslar için hazırlanan 34 maddelik plana göre, tüm merkezlerdeki yüzey temizliği ve dezenfeksiyon çalışması için virüslere etkinliği gösterilmiş etken maddeleri içeren ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ‘Biyosidal Ürün Ruhsatı’ bulunan yüzey dezenfektanları kullanılacak. Tüm merkezlerde kapalı alanda 8 metrekareye, açık alanlar ve galerilerde ise 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel, ziyaretçi ve izleyici planlaması yapılacak.

YÜKSEK ATEŞ KONTROLÜ

Eylem planı çerçevesinde, merkezlerdeki tüm giriş ve çıkışlar tek bir kapıdan gerçekleştirilecek. Tüm merkezlerinin giriş noktalarına termal kamera/ateş ölçer düzenekleri kurulacak. Yüksek ateş tespit edilenler merkezden içeriye alınmayacak ve COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere ilgili sağlık kurumuna yönlendirilecek. Öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı belirtileri olan çalışan ya da ziyaretçiler, merkez içinde belirlenmiş izolasyon alanına yönlendirilecek ve Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (184) ile irtibata geçmesi sağlanacak. Bina, etkinlik salonları, galeri, ofis, tuvalet, asansör, kulis, mutfak girişleri ve gişelerde el antiseptiği stantları bulundurulacak. Biletli etkinliklerde işlemlerinin tüm aşamaları mümkün olduğunca dijital ortamda yapılabilecek şekilde düzenlenecek. İzleyicilerin, yoğunluk ve bulaş ortamı yaratması olasılığı nedeniyle, sanatçıyla fotoğraf çekmelerine izin verilmeyecek. Bu durum bilet satışı esnasında yazılı ya da sözlü olarak ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!