Meclis’te ulus tartışması

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te ulus tartışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2018 10:56

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Ulus’ta trafiği yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak projenin protokolüyle ilgili oy birliğiyle kabul edilen Başkanlık Yazısı, önceki gün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında tartışmalara neden oldu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, daha önce de konu ile ilgili erteleme talebinde bulunduklarını belirterek, “Ulus Tarihi Kent Projesi’nin bir ayrıntısı olan bu proje Ankara için çok önemli. CHP olarak bu projenin yapılmasında tarafız. Projenin tamamını görelim, Meclis’te tartışalım. İki sayfalık bir Başanlık Yazısı ile bunu kabul ediyoruz. Detaylarıyla ilgili bilgimiz yok. Grup olarak önerimiz; önümüzdeki ay projenin bütünü ile ilgili Fen İşleri Daire Başkanı Meclis’te bir sunum yapsın. Birlikte görelim” dedi. Toplantıyı yöneten Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen, “Sonuç olarak iki tane altgeçitten bahsediliyor. Fen İşleri Daire Başkanımız ve diğer kurumlardan da yetkilileri davet edelim, Meclis’e sunum yapsınlar. Burada projeyi görüşmüyoruz, bu bir yetkilendirme yazısı, yetki veriyoruz başka bir şey yapmıyoruz” şeklinde cevap verdi.

AKTEPE VE ERYAMAN STADLARI MALİYE HAZİNESİNE DEVREDİLECEK

Haberin Devamı

Öte yandan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Eryaman Stadı ve Aktepe Stadı’nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda Maliye Hazinesi’ne devredilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nda gündeme alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı veya yetkili kılacağı personelin, stadların devredilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla protokol yapması hakkındaki Başkanlık Yazısı oybirliği ile kabul edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE NUMARATAJ İNDİRİMİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, kentsel dönüşüm alanlarında bulunan ve yıkılacak yapılarda yaşayan vatandaşların ödediği numarataj harç bedellerinde indirim kararı aldı. Başkanlık yazısında, Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında riskli yapı kategorisindeki gecekondulardan alınan numarataj harç bedellerinde yüzde 50 indirim yapılmasına ilişkin karar oy birliği ile kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!