Mavi Göl’e EGO seferi

Güncelleme Tarihi:

Mavi Göl’e EGO seferi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 17:08

Hürriyet Ankara’nın ‘Mavi Göl’e EGO şart’ manşeti ses getirdi. Harekete geçen EGO Genel Müdürlüğü, 389 hat numaralı Kıbrısköyü-Mavigöl-Zerdalitepe –Siteler-Akköprü otobüsünün güzergâhını Mavi Göl rekreasyon alanına gidecek şekilde yeniden düzenledi.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, Hürriyet Ankara’nın Mavi Göl rekreasyon alanına toplu taşıma ile gidememe sıkıntısını gündeme getirmesinin ardından harekete geçti. Bu doğrultuda EGO, 389 hat numaralı Kıbrısköyü-Mavigöl-Zerdalitepe-Siteler-Akköprü otobüsünün güzergâhını yeniden planladı.

Mavi Göl’e EGO seferi

BUGÜNDEN İTİBAREN GİDİYOR

389 numaralı EGO otobüsü bugünden itibaren hem gidiş hem de dönüş seferlerinde Mavi Göl rekreasyon alanının yer aldığı 19 Mayıs Bulvarı Mavi Göl kavşağından U dönüşü yapacak. Yeni düzenleme, EGO Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden de duyuruldu. Kıbrısköyü’nden hareket eden 389 hat numaralı otobüse Mavi Göl ismi de eklendi.

Haberin Devamı

GÜZERGÂHIN SÜRESİ 90 DAKiKA

Böylece piknik yapmak ve ailece vakit geçirmek için Mavi Göl’e toplu taşımayla gitmek isteyen vatandaşlar buraya daha rahat ulaşabilecek. Kıbrısköyü-Akköprü arasında hizmet veren otobüs 48 kilometrelik güzergâhı 90 dakikada tamamlıyor. EGO’nun sisteminde yer alan bilgiye göre hafta içi sabah iki akşam iki seferi olan hattın hafta sonu ise sadece cumartesi sabah bir servisinin olduğu görülüyor. Hattın pazar günü çalışmaması da dikkat çekiyor.

Mavi Göl’e EGO seferi

EN YAKIN DURAK SAMSUN YOLU’NDAYDI

Mamak-Kayaş yakınlarında yer alan ve kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Mavi Göl, kent sakinlerinin en çok tercih ettikleri rekreasyon alanlarının başında geliyor. Mavi Göl’e toplu taşıma ile ulaşamadıklarına dikkat çeken Hürriyet Ankara okuru Mahmut Ay, Burada Okur Yazar köşesine gönderdiği iletisinde Mavi Göl’e en yakın otobüs durağının Samsun Yolu’nda yer aldığını belirtmiş, bu durağın yaklaşık 500 metre mesafede ve yolunun da rampa olduğunu vurgulamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!