Maske tamam ama mesafeye dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Maske tamam ama mesafeye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2020 16:56

Hürriyet Ankara, kentte koronavirüs vaka artış sayısının yavaşlamasıyla birlikte kentin yoğun iki meydanı Kızılay ve Ulus’ta vatandaşları gözlemledi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Ankara’daki koronavirüs vakaları için, “Stabil kalındı”, Ankara Valisi Vasip Şahin’in de, “Son bir haftada vaka artış hızımız yavaşladı” açıklamaları sonrası kentin sokaklarını gezdik. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu Kızılay ve Ulus’ta vatandaşların rehavete kapılıp kapılmadığını, ‘maske ve sosyal mesafe’ kurallarına uyup uymadıklarını fotoğrafladık.

Maske tamam ama mesafeye dikkat

*Bir yandan koronavirüsle mücadele ederken diğer yandan da sosyal yaşamlarını sürdürmeye çalışan kent sakinleri Kızılay ve Ulus’ta yoğun bir kalabalık oluşturdu.

Maske tamam ama mesafeye dikkat

*Ulus Meydan, Kızılay Milli İrade ve Demokrasi Meydanı, Atatürk Bulvarı ile Sıhhiye’de fotoğrafladığımız Ankaralıların büyük bölümünün maske kuralına uyduğu görüldü.

Haberin Devamı

Maske tamam ama mesafeye dikkat

*Maske takıp sosyal mesafe kuralını ihlal eden vatandaşların yoğunluğu ise dikkat çekti.

Maske tamam ama mesafeye dikkat

*Bazı vatandaşlar da uzmanların ‘ağız ve burnu kapatacak şekilde takılmalı’ uyarılarına rağmen maskelerini çene altında takmaya devam etti.

Maske tamam ama mesafeye dikkat

*Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun eylül ayının ikinci haftası koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı ‘toplu ulaşımda ayakta yolcu taşınmayacak’ kararına otobüslerin büyük oranda uyduğu gözlendi.

Maske tamam ama mesafeye dikkat

Polis ekipleri, koronavirüsle mücadele kapsamında yayaların yanı sıra sürücüleri de denetledi ve kuralları hatırlattı.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA “VAKA SAYISI DÜŞECEK” AÇIKLAMASINI YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Eylül’de Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada Ankara’nın bir stabil döneme girdiği bilgisini vermiş, “Gelecek haftadan sonra 1 hafta 10 gün içinde bu stabilleşen Ankara’nın durumunun aşağı doğru düşeceğini rahatlıkla söyleyebilirim” demişti. Ankara Valisi Vasip Şahin de geçen çarşamba, “Son bir haftada vaka artış hızımız yavaşladı. Bu duyarlılığın sonuçlarını alıyoruz. Gösterdiğimiz duyarlılık, sahaya olumlu olarak yansıyor” açıklamasını yapmıştı.

Maske tamam ama mesafeye dikkat


SİZ SEÇMEYİN BİZ VERELİM

Kent sakinlerinin sıklıkla alışverişini yaptığı Ulus Hali de koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerini sıklaştırdı. 60 dükkân ve 15 serginin yer aldığı halin esnafı, maske kuralına büyük oranda uyarken bazı esnafın eldiven de taktığı görüldü. Esnafın vatandaştan isteği ise ‘siz seçmeyin gösterin biz verelim’ oldu.

Maske tamam ama mesafeye dikkat


EL DEĞDİKÇE RİSK ARTAR

*Bir diğer esnaf Erdal Yılmaz ise maskeyi çıkarmamaya dikkat ettiklerini belirterek, “Vatandaşın sebzeleri elleyerek seçmesine izin vermiyoruz, ne kadar çok farklı el değerse o kadar çok risk artar, ‘siz seçmeyin gösterin, biz verelim’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Maske tamam ama mesafeye dikkat


ESNAF TEDBİRİNİ ALIYOR

*Esnaflardan Yıldırım Süslü, “Esnaf tedbirini alıyor, vatandaşımız da tedbirini alıp maske ve sosyal mesafeye dikkat ederse bu salgını daha kolay atlatırız. Çok şükür, koronavirüs sürecinde Ulus Hali’nde vaka çıkmadı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!