Maliyetlerdeki artış inşaatı durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Maliyetlerdeki artış inşaatı durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 14:06

ABB’nin bu ay açmayı planladığı ancak inşaatı duran Karataş Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’yle ilgili ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biraz zor bitecek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) bu ay bitirmeyi hedeflediği Karataş Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’nde inşaat çalışmaları durdu. Maliyetlerdeki artış nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, barınağın zor biteceğini söyledi. Başkan Yavaş, ABB Meclisi’ndeki faaliyet görüşmelerinde barınağın son durumu ile ilgili şu bilgiyi verdi:

Maliyetlerdeki artış inşaatı durdurdu


İŞ BIRAKMA NOKTASINA GELDİLER

“Karataş Hayvan Barınağı biraz zor bitecek. Sebebi şu; maliyetlerdeki artışlar nedeniyle müteahhitlerin hepsi şu anda iş bırakma noktasına geldiler. Hükümetin tek taraflı bir tasfiye kararnamesi çıkaracağı söyleniyor. Eğer öyle bir şey çıkarsa müteahhitlerin çoğu maalesef işleri bırakacaklar.”

50 DÖNÜM ARAZİ, 5 BİN KULÜBE

Çankaya’nın Karataş Mahallesi’ndeki tesis, yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde 6 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 5 bin adet köpek kulübesi projelendirildi. Projede idari birimler, hastane binaları, tıbbi atık ve tecrit birimleri, atölye-garaj ve yemekhane yer alıyor. Projenin ihale bedeli ise 45 milyon 850 bin TL’ydi.

MHP’Lİ ILIKAN ELEŞTİRMİŞTİ

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan da barınak inşaatına giderek inceleme yapmış ve ABB yönetimini eleştirmişti. Ilıkan, “Nisan ayında bitecek diye müjdeler verilen hayvan barınağında çalışmalar durdu. Burada yerinde inceleme yapıyoruz ancak hiçbir çalışma yok. Çalışmalar bir an evvel bitirilmeli ve Ankara’da bu sokak hayvanları problemi çözüme kavuşsun” demişti.

Haberin Devamı


GÖLBAŞI’NIN TAŞINMASI DA GECİKİYOR

Karataş Hayvan Barınağı için ilk ihale 16 Eylül 2020’de yapıldı geçen sürede inşaata başlanmadı. 7 Temmuz 2021’de ise proje revizesi için yeni bir ihale yapıldı. Karataş’taki barınağın tamamlanamaması nedeniyle Gölbaşı Millet Bahçesi’nin yapılacağı alanda yer alan ve tahliye kararı bulunan Gölbaşı Hayvan Barınağı’nın da buraya taşınması gecikiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!