Leyla’nın hayata dair zorlukları

Güncelleme Tarihi:

Leyla’nın hayata dair zorlukları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 17:11

Tatbikat Sahnesi oyunlarından Antabus, İstanbul’un ardından ilk kez Ankaralı tiyatroseverlerle buluşuyor. Nihal Yalçın’ın tek kişilik performans sergilediği oyunda ‘Leyla Taşçı’ karakterinin hayata dair yaşadığı zorluklar anlatılıyor.

Haberin Devamı

Tatbikat Sahnesi’nin geçtiğimiz sezon izleyici ile buluşturduğu Antabus, İstanbul’un ardından Ankara’ya geliyor. Oyun, yarın tek ve cumartesi günü yapılacak iki temsille Ankaralı tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. İlham Yazar’ın yönettiği oyunu Nihal Yalçın sahneye koyuyor. Seray Şahiner’in yazdığı oyunun müzikleri, Onur Yüce imzası taşıyor. Oyunda ‘Leyla Taşçı’ karakterinin hayata dair yaşadığı zorluklar anlatılıyor. 

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Nihal Yalçın verdiği bir röportajda oyunla ilgili olarak şunları söyledi: “Oyun kadına yönelik şiddetle ilgili, özellikle bugün hiç yabancılık çekmediğimiz bir konusu var. Oyunun anlatıcısı Leyla Taşçı, üçüncü sayfa haberine konu olmuş bir kadın. Seray Şahiner onun hikayesini, çocukluğundan itibaren etrafındaki erkekler tarafından hayatının nasıl yaşanmaz hale getirildiğini, tam da benim oynamak istememe neden olan bir üslupla anlatıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!