Lenfomaya karşı yürü bizimle

Güncelleme Tarihi:

Lenfomaya karşı yürü bizimle
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 14:54

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR), bir tür kan kanseri hastalığı olan lenfomaya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

“Lenfomaya Karşı Yürü Bizimle” sloganıyla Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlik, lenfoma hastalarını, hastalığı yenenleri ve yakınlarını bir araya getirdi. Bando eşliğinde yapılan yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katılırken, katılımcılar turu şarkılar söyleyerek tamamladı. LLMBİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhit Özcan, “Lenfoma giderek artıyor. Amerikan kanser istatistikleri son 10 yılda lenfomanın istikrarlı bir şekilde arttığını ortaya koydu. Kansere karşı yapılabilecek şeyler çok basit. Sigara ve her türlü tütün ürününe karşı uzak durmak ve yeterince yürüyüş yapmak” dedi. Özcan ayrıca, haztalığın modern ilaçlarla son derece başarılı bir şekilde tedavi edilebildiğini söyledi. 

Haberin Devamı

LENFOMA: Vücudumuzdaki lenf sistemi denilen ve bizi hastalıklara karşı koruyan sistemin bir anda kanserleşmesiyle karşımıza çıkan bir durum.

BAKMADAN GEÇME!