Kumbara dolusu iyilik

Güncelleme Tarihi:

Kumbara dolusu iyilik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 09:13

Görme engellilere yönelik sesli betimleme, işitme engelliler için de işaret dili çevirisi ve alt yazı gibi çalışmaları yürüten Sesli Betimleme Derneği, görme engelli vatandaşların görsel materyallere erişimini sağlayabilmek amacıyla ‘Betimleme Kumbarası Projesi’ni hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Dernek Genel Başkanı Kenan Önalan, “Amacımız, hareketsiz, sabit bir kareye sığdırılmış görsellerdeki bilgileri veya üç boyutlu objeleri görme engelliler için erişilebilir kılmak” dedi.

2 BİN GÖRSEL BETİMLENDİ

Projenin gönüllü metin yazarı ve seslendirmenlerle yürütüldüğünü anlatan Önalan, sosyal medyada yer alan bazı görselleri de betimlemeli olarak paylaştıklarını dile getirdi. Betimlenecek görsellerin görme engellilerden gelen taleplere göre belirlendiğine işaret eden Önalan, “Proje film afişleri, logolar, paralar, bayraklar, portreler, resimler, heykeller, film karakterleri, fotoğraflar, taşıtlar, emojiler, yüz ifadeleri gibi oldukça geniş bir çalışma alanında görme engelliler için betimlemeler yapılıyor. Şu an kumbaramızda yaklaşık 2 bin görselin yazılı betimlemesi bulunuyor” dedi. 

Kumbara dolusu iyilik


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!