Kültürün başkentinde film dolu günler

Güncelleme Tarihi:

Kültürün başkentinde film dolu günler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2022 16:45

33. Ankara Film Festivali açılış töreniyle başladı. Onur Ödülleri sahiplerini bulurken, törene katılan Zülfü Livaneli, “Ankara kültürün başkenti, bizler burada yetiştik. Ankara’dan yetişen insanlar Türkiye’nin kültür hayatında çok önemli yer tuttular” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 33. Ankara Film Festivali’nin MEB Şura Salonu’ndaki açılış törenine sinema dünyasından çok sayıda isim ve davetli katıldı. Sunuculuğunu Ünsal Ünlü’nün yaptığı gecede Onur Ödülleri sahiplerine verildi. ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ yazar, müzisyen, senarist, yönetmen Zülfü Livaneli’ye; ‘Sanat Çınarı Ödülü’ orkestra şefi Rengim Gökmen’e; ‘Kitle İletişim Ödülü’ ise çevirmen, sinema yazarı, gazeteci, yazar Sevin Okyay’a takdim edildi. Bu yıl ilk kez verilen Kitle İletişim Vakfı Özel Ödülü’ne ise oyuncu Farah Zeynep Abdullah ile yapımcı, yönetmen, senarist Ceylan Özgün Özçelik layık görüldü. Törenin ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları soprano Görkem Ezgi Yıldırım, piyanist Melahat İsmayilova ve çellist Onur Şenler, Zülfü Livaneli’nin şarkılarını seslendirdi. Törende ayrıca Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi adına Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Bozkurt’a da teşekkür plaketleri verildi.

Haberin Devamı

Kültürün başkentinde film dolu günler

KÜLTÜRÜN BAŞKENTİ ANKARA

Ödülünü Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol’un elinden alan Zülfü Livaneli, “Ankara kültürün başkenti, bizler burada yetiştik. Bütün tiyatro oyunlarımızı, filmleri burada gördük. Ankara’dan yetişen insanlar Türkiye’nin kültür hayatında çok önemli yer tuttular” ifadesini kullandı.
Bir film festivalinde müzisyenin ödül almasının sık rastlanan bir durum olmadığını ve bu yüzden şaşırdığını belirten Rengim Gökmen, kendisine sinema sevgisini aşılayan babası Muzaffer Gökmen’i saygıyla andığını belirtti.

Kültürün başkentinde film dolu günler


Ödülünü İrfan Demirkol’dan alan Farah Zeynep Abdullah, “Çok zorluk çekiyoruz. Çok fazla şeyin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Özellikle genç kadınlara ciddi zorluklar yaratılıyor sektörde” diye konuştu.

Haberin Devamı

"Kadınlar ödül törenlerinde sahne çıktığında hep ağlıyordu. 2002’de sektörde çalışmaya başladım ve o zaman anladım neden ağladıklarını. Çünkü oraya çıkmak çok zor. Sektör çok zor, bir girdap" diyen Ceylan Özgün Özçelik, kendisine bu yolda destek verenlere teşekkür etti.

BAKMADAN GEÇME!