Kültürel değerler ‘kısa film’de

Güncelleme Tarihi:

Kültürel değerler ‘kısa film’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 15:11

Başkentin kültürel değerleri, hazırlanan kısa filmle sanatseverlere anlatıldı. ‘Ankara Filmleri’ adıyla hazırlanan filmde, başkentin ‘UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ndeki yapı ve alanlarına yer verildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışmayla, başkentin ‘UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer alan değerleri, ‘Ankara Filmleri’ adıyla kısa film oldu. Başkentin ‘UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ kapsamındaki yapı ve alanlarının sanatseverlere anlatıldığı Ankara Filmleri’nin ilk gösterimi, bu yıl 33’üncü kez sinemaseverlerle buluşan Ankara Film Festivali’nde yapıldı. Film gösterimi öncesinde konuşan ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Film festivalleri kapsamında bu tarz çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Önümüzdeki yıl hem Cumhuriyet’imizin hem de Ankara’mızın yüzüncü yıl dönümü. Tüm bu çalışmaların yüzüncü yıla da çok büyük katkılar vereceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

İKİ DİLDE KİTAP ÇALIŞMASI

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara’nın ‘Dünya Geçici Miras Listesi’ndeki alan ve yapılarının kısa tarihçesinin anlatıldığı katalog niteliğindeki bir kitap için de çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlanan kitabın hem İngilizce hem de Türkçe olarak yayınlanması planlanıyor. Ayrıca hazırlanan eserlerin, Paris’te düzenlenecek diplomatik toplantılarda ‘geçici listede’ bulunan kültür varlıklarının ‘kalıcı listeye’ geçişi için kullanılması hedefleniyor.

Kültürel değerler ‘kısa film’de


Proje kapsamında Gordion, Hacı Bayram Veli Camisi, Augustus Tapınağı ve çevresi, Arslanhane Camisi, Beypazarı Tarihi Kenti ile listeye eklenmek üzere çalışma yürütülen ‘Cumhuriyet Dönemi Ankara’sı: Atatürk Bulvarı’ için filmler çekildi.

BAKMADAN GEÇME!