Kültür-sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür-sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2023 15:19

Bu hafta yedi film, beyaz perdede sinemaseverlerle buluşuyor. Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği ‘Prestij Meselesi’, Koreli ünlü müzik grubu BTS’nin efsane Busan konserini beyaz perdeye taşıyan ‘BTS: Yet to Come in Cinemas’, animasyon türündeki ‘Mummies’ ve Mısır’da geçen casusluk hikâyesi ‘Cennetten Gelen Çocuk’, haftanın öne çıkanlarından.

Haberin Devamı

SİNEMA

Kültür-sanat ajandası

PRESTİJ MESELESİ

Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı, oyuncu kadrosunda Engin Hepileri, Eser Yenenler, Aslıhan Güner, Biran Damla Yılmaz, Şebnem Bozoklu gibi isimlerin yer aldığı ‘Prestij Meselesi’, müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu’nun kurucusu olduğu Prestij Müzik döneminde yaşananları konu ediyor. Filmde; Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent’in, Hilmi Topaloğlu ile birlikte çıktıkları yolculuğa odaklanılıyor.
2023, TÜRKİYE, 126’, Dram-Müzik

BTS: YET TO COME IN CINEMAS

Kültür-sanat ajandası

Haberin Devamı

Film, Koreli dünyaca ünlü müzik grubu BTS’nin Busan konserini özel görüntülerle beyazperdeye taşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Oh Yoon-Dong oturuyor.
2023, GÜNEY KORE, 104’, Konser-Müzik

CENNETTEN GELEN ÇOCUK / BOY FROM HEAVEN

Kültür-sanat ajandası

Film, Mısır’ın en güçlü dini merkezlerinden El Ezher Üniversitesi’ne öğrenci olarak kabul edilen, bir balıkçının oğlu olan Adem’in hikâyesini anlatıyor. Üniversitenin başındaki büyük imam, öğrencilerin önünde hayatını kaybeder ve Adem, kendini entrika ve cinayetlerle dolu bir casusluk ağının içinde bulur. Adem, Mısır’ın güç odaklarının mücadelesinde önemli bir görev üstlendiğini fark eder. Yönetmenliğini Tarik Saleh’in yaptığı filmde Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri rol alıyor.

Kültür-sanat ajandası


2022, DANİMARKA, FİNLANDİYA, FRANSA, İSVEÇ, 126’, Gerilim-Dram

THE BANSHEES OF INISHERIN

Kültür-sanat ajandası

Haberin Devamı

Uzak bir İrlanda adasında geçen film, iki arkadaşın hayatına odaklanıyor. Küçük bir sahil kasabası olan Inisherin’de yaşayan ve yıllardır yakın arkadaş olan Colm ve Padraic ikilisinden, Colm, Padraic ile olan arkadaşlığını bir anda bitirmeye karar verir. Bu karar sadece onların hayatını etkilemekle kalmaz kasaba halkı üzerinde de çeşitli etkileri olur. Martin McDonagh’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon gibi isimler rol alıyor.
2022, ABD, BİRLEŞİK KRALLIK, İRLANDA, 109’, Komedi-Dram

MUSALLAT 3

Kültür-sanat ajandası

Haftanın bir diğer yerli yapımı ‘Musallat 3’, cinlerin musallat olmasıyla akıl hastanesine yatan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Özgür Bakar’ın yönettiği filmde, Kurtuluş Şakirağaoğlu, Pelinsu Çiçeli, İbrahim Aslan rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 90’, Korku

Haberin Devamı

KULÜBEYE TIKLAT / KNOCK AT THE CABIN

Kültür-sanat ajandası

Haftanın korku filmlerinden olan ‘Kulübeye Tıklat’, hep birlikte tatile çıkan bir ailenin başına gelen korkunç olayları anlatıyor. Kapılarında dört yabancının belirmesiyle tatilleri cehenneme dönen aile üyeleri, her şeylerini kaybetmeden önce zor bir karar vermek zorundadır. Night Shyamalan’ın yönettiği filmde Jonathan Groff (II), Ben Aldridge, Dave Bautista rol alıyor.
2023, ABD, 105’, Korku-Gerilim

MUMYALAR / MUMMIES

Kültür-sanat ajandası


Haftanın tek animasyon filmi olan ‘Mumyalar’, eski Mısır’da yer altı şehrinde yaşayan üç Mısırlı mumyanın eğlenceli maceralarını anlatıyor. İmparator, özgürlüğüne düşkün prenses Nefer ve bağlılıktan korkan Thut’un evlenmesini zorunlu kılar. Thut, yedi gün içinde Nefer ile evlenmeli ve düğüne Firavun’un verdiği kadim yüzüğü getirmelidir. Juan Jesús García Galocha’nın yönettiği filmi, Ana Esther Alborg, Roser Aldabó Arnau, Oscar Barberán seslendiriyor.
2023, ABD,89’, Aile-Komedi-Macera

Haberin Devamı

DENİZLERİN KIZI (NETFLIX, 3 Şubat)

Kültür-sanat ajandası

Film, Avustralyalı azimli bir genç kızın tek başına yelkenle dünyayı dolaşan en genç kişi olma hayalinin peşinden giderken korkularıyla yüzleşmesini konu ediniyor. Filmin başrollerinde Teagan Croft, Cliff Curtis ve Anna Paquin rol alıyor.
2023, ABD, 109, Macera-Dram-Biyografi

DİZİ

YOU (NETFLIX, 9 Şubat)

Kültür-sanat ajandası

Tehlikeli bir cazibeye sahip, ileri derecede obsesif genç bir adamın takıntı haline getirdiği kişilerin hayatına girmek için sınırları zorlamasını anlatan ‘You’, 4. sezonuyla 9 Şubat’ta Netflix’te. Dizinin başrollerinde Penn Badgley, Victoria Pedretti, Elizabeth Lail yer alıyor.

RICKY AND MORTY (NETFLIX, 1 Şubat)

Haberin Devamı

Kültür-sanat ajandası

En çok izlenen yetişkin çizgi dizisi olan ‘Ricky and Morty’, nihayet 6. sezonuyla hayranlarıyla buluşuyor. Dizi, parlak zekalı ancak alkolik bilim adamı Ricky ve başka dünyalara çılgın kaçamaklar yapan huysuz torunu Morty’nin maceralarını anlatıyor. Dizinin, yeni sezonu 1 Şubat’tan itibaren Netflix’te yayınlanmaya başladı.

DETECTIVE CONAN: THE CULPRIT HANZAWA (NETFLIX, 1 Şubat)

Kültür-sanat ajandası

Animasyonseverleri ekran başına getirecek olan ‘Detective Conan: The Culprit Hanzawa’, Detective Conan’ı tiye alıyor. Dizide karaltı olarak resmedilen gizemli şüpheli, cinayet işlemek amacıyla suç batağındaki Beika şehrine taşınır. Dizinin ilk sezonu 1 Şubat’ta yayına girdi.

MÜZİK

Kültür-sanat ajandası

*Mustafa Mert Koç, ‘Dur Biraz’, Tekli

Kültür-sanat ajandası


*Yıldız Tilbe & Hype, ‘Bi’ Tek Anlarım’, Tekli

Kültür-sanat ajandası


*Buray, Ceren Gündoğdu, ‘Beni Affet’, Tekli

BAKMADAN GEÇME!