Kuğulu’da buz pateni

Güncelleme Tarihi:

Kuğulu’da buz pateni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2021 00:57

Artistik buz pateni sporcuları, kentin simgelerinden Kuğulu Park’ın buz tutan havuzunda paten kaydı. Parktakilere mini bir gösteri sunan patenciler, büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Kuğulu Park’ın soğuktan buz tutan havuzunun keyfini artistik buz pateni sporcuları çıkardı. Parktaki kuğu ve ördekler için buzun bir kısmı kırılırken, müdahale edilmeyen buzlu bölüm ise patencilere pist oldu. Artistik buz pateni sporcusu ve antrenörü Türker Turhan, önceki akşam Kuğulu Park’ın buz tutan suyu üzerinde yaptığı mini gösterisinin görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Görüntülerin kısa sürede yayılması üzerine Turhan, dün sabah parka öğrencileriyle birlikte tekrar parka geldi.

Kuğulu’da buz pateni


BİR SAATE YAKIN ANTREMAN VE GÖSTERİ

Turhan ile 8-15 yaş aralığındaki öğrencileri, kalın buz tabakası üzerinde hem antrenman yaptılar hem de açık havada spor yapmanın keyfini çıkardılar. Bir saate yakın Kuğulu Park’ın buz tutan suyu üzerinde kalan sporcular, parka yürüyüşe gelenlere de minik bir gösteri sunmuş oldu. Kuğulu Park’ta ilk defa buz pateni yapıldığını ve çok da keyif aldıklarını kaydeden Turhan, şunları söyledi:

Kuğulu’da buz pateni


BU ATMOSFERİ YAŞAMAK ÇOK KEYİFLİ

“Şans eseri dün buradan geçerken gölün (suyun) buz tuttuğunu gördük. Hemen patenlerimizi alıp havuza girdik ve kaymayı denedik. Açık havada, Ankara’nın merkezi Kuğulu Park’ta kaymak, bu atmosferi yaşamak çok keyifli. Daha önce şehrin ortasında donmuş bir suda kayan yok. Yıllar önce Gençlik Parkı donarmış, Ankara’da ilk buz pateni de orada başlamış hatta. Gençlik Parkı’ndakilerden yıllar sonra Kuğulu Park’ta bunu tekrarlamış olduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!