Kuaförlerden ‘salı’ itirazı

Güncelleme Tarihi:

Kuaförlerden ‘salı’ itirazı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 16:43

Ticaret Bakanlığı’nın 1 Ekim 2022’den itibaren uygulanmak üzere ‘tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması’ yönünde aldığı kararın ardından Ankara Valiliği, başkentte hizmet veren kuaför ve güzellik salonlarının ‘salı’ günü kapalı kalmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Kuaför ve güzellik salonu işletmecileri ise ‘pazar günü kapatma’ yönünde talepte bulunduklarını belirterek bu karara itiraz etti. İşletmeciler dün Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası’nın(AKGO) önünde toplandı. Daha önce dükkânlarını pazar günü kapatmak istediklerine ilişkin görüşlerini Ankara Valiliği’ne bildirdiklerini hatırlatan Oda Başkanı Köksal Özcan şunları söyledi:

Kuaförlerden ‘salı’ itirazı

OYLAMADAN ‘PAZAR GÜNÜ’ ÇIKMIŞTI

“Valilik, yaklaşık 10 gün önce odamıza genelge göndererek, kuaför ve güzellik salonlarının ne zaman kapalı olacağına dair görüş bildirmemizi istedi. Biz de oda olarak 3 bin 700 üyemizin hakkını temsil etmek amacıyla sandık kurduk ve oylama yaptık. Oylama sonucunda 383 üyemiz dükkânının pazar günü, 186 üyemiz ise salı günü kapalı kalması yönünde oy verdi. Biz de üyelerin talebi doğrultusunda pazar günü yönündeki talebimizi Ankara Valiliği’ne ilettik ancak valilikten gelen karar ‘salı günü dükkânların kapalı kalması’ yönünde oldu. Valilik, bu kararı belediyelerle görüşerek ve kamuoyu yoklaması yaparak aldığını belirtti ancak bu durum hem esnafımızı mağdur etti hem de bizleri üyelerimizle karşı karşıya getirdi. Üyelerimiz ‘Neden oy kullanarak talep bildirdik?, Boşuna mı oy kullandık?’ diye sormaya başladı.

Haberin Devamı

MAĞDUR ETMEDEN ÇÖZÜM BULUNULMALI

Pazar günü dükkânların kapalı kalmasını isteyen üyelerimiz, o günü eşi ve çocuklarıyla geçirmek istiyor. Diğer yandan salı günü dükkân kapatmak isteyen üyelerimiz ise hafta sonu düğünlerin olduğunu, özellikle gelin başı yaparak para kazandıklarını belirterek, pazar günü çalışmak istiyor. Han ve çarşı içerisinde hizmet veren esnafımız da var. Mevcut durumda han ve çarşılar zaten pazar günü kapalı. Dolayısıyla oradaki esnafımız dükkânını pazar günü kapatıyor. Şimdiki karar doğrultusunda ise salı günü de kapatmak zorunda kalacak. Bu durumda da han ve çarşı içerisinde hizmet veren esnafımız, haftanın iki günü açık olmayacak. Bu durum mağduriyete yol açar. Konuya esnafı mağdur etmeden çözüm bulunması gerekir. Ya bölgesel kapanmalar olsun ya da altı ay pazar altı ay salı olmak üzere dükkânlar kapansın ancak karar, bu haliyle mağduriyetlere neden olur.” Kuaför ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olması talebini yineleyen üyeler yeniden imza toplayarak Ankara Valiliği’ne gitti.

Haberin Devamı

Kuaförlerden ‘salı’ itirazı

DAVA AÇIP HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ

Güzellik Uzmanları ve Salon İşletmecileri Derneği Başkanı Elif Şebnem Türe ise salonlarının pazar günü kapalı kalması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: “Güzellik uzmanlarının çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Biz kadınız, anneyiz, eşiz. Cumartesi zaten çalışıyoruz. Pazar günü evimizde yemeğimizi yapacağız, çocuğumuzla ilgilenip onu pazartesi okula hazırlayacağız. Yani burada sadece ‘halkı düşünüyoruz’ demek son derece yanlış. Odamız da bununla ilgili gerekli işlemi yaparak bir sandık kurdu ve herkesin fikrini sordu. Son derece demokratik bir seçim oldu ancak genel görüş uygulanmadı. Biz alınan karara uymayacağız. Güzellik uzmanları olarak gerekirse dava açıp hakkımızı savunacağız.”

BAKMADAN GEÇME!