Köy yumurtası ararken bin 500 tavuklu çiftlik kurdu

Güncelleme Tarihi:

Köy yumurtası ararken bin 500 tavuklu çiftlik kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2021 22:07

Çubuk’ta çocuğuna taze köy yumurtası arayan öğretmen Özlem Arslan, çareyi kümes kurmakta buldu. 10 tavukla başlayan Arslan, bugün bin 500 tavuk ile sebze ve meyvelerin yer aldığı bir çiftliğe sahip.

Haberin Devamı

Çubuk’taki Türk Telekom Ortaokulu’nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Özlem Arslan, babasına ait tarlada 3 yıl önce başladığı tavuk yetiştiriciliğinde bin 500 tavuklu çiftlik kurdu. 30 yaşındaki Arslan, 4 yaşındaki çocuğuna taze köy yumurtası ararken, bir öğrencisinin ailecek yetiştirdikleri tavuklardan bahsetmesi üzerine kümes hayvancılığı konusunda araştırma yaptı. Babasına ait boş tarlada 10 tavuklu kümes kuran Arslan, tarlayı yetiştirdiği sebze ve meyvelerle çiftlik haline getirirken, tavukların sayısını da bin 500’e çıkardı. Çocuğu ile çiftlikte çok iyi zaman geçirdiklerini belirten Arslan, şunları söyledi:

Köy yumurtası ararken bin 500 tavuklu çiftlik kurdu


HERKES ÜRETMELİ

Haberin Devamı

“Kümesi kurduğumuzda önce çevremizden yumurta talep edenler oldu. Zamanla ‘Neden bu işin ticaretini yapmıyoruz?’ sorusunu sormaya başladım. Şimdi toptan ve perakende olarak satış yapıyorum. Herkese üretmenin verdiği lezzeti tatmasını tavsiye ediyorum. Ufacık bir çiçek de olsa bunu herkes yaşamalı. Özellikle bu pandeminin etrafımızı sardığı süreçte, beton arasında yaşamaktansa insanlar nefes almak istiyor. Bizim için bu çiftlik güzel bir imkân oldu.” dedi.
Çiftlikteki her yeri değerlendirdiğini aktaran Arslan, “Kışın salçalık domatesimizi buradan alıyoruz, arkada yerimiz var toplayıp kaynatıyoruz. Menemenimizi yapıyoruz, turşumuzu kuruyoruz. Eşimize, dostumuza, isteyen herkese satıyoruz. Yazımız değerleniyor, çocuklarımız için farklı bir alan oluyor” diye konuştu. 

Köy yumurtası ararken bin 500 tavuklu çiftlik kurdu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!