Köy havasında ‘Yaza merhaba’

Güncelleme Tarihi:

Köy havasında ‘Yaza merhaba’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2019 08:56

‘Bahara Veda Yaza Merhaba Şenliği’ne ev sahipliği yapan Altınköy Açık Hava Müzesi’nde oyunlar oynandı, maniler söylendi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte Başkentliler, etkinliğin devam etmesini istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Altındağ’da bulunan Altınköy Açık Hava Müzesi’nde ‘Bahara Veda Yaza Merhaba Şenliği’ düzenlendi. Şenlikte katılımcılara yöresel etkinlikler tanıtıldı, köy havası yaşatıldı. Ramazan Bayramı’nda köylerine gidemeyen Ankaralılar, Altınköy'de köy hasretlerini giderdi. Şenlikte al yazmalı kızlardan maniler, el değirmeninden bulgur çekilmesi, hedik yapımı, geleneksel erişte kesimi, yün çırpılması ve eğrilmesi gibi yöresel etkinlikler yer aldı, oyun havası oynandı. Başkentliler Altınköy'e genci yaşlısı ve aileleriyle birlikte güzel bir hafta sonu geçirmek için akın etti. Şenliğe katılan vatandaşlar, etkinliğin devam etmesini istediklerini söyledi.

Köy havasında ‘Yaza merhaba’


MÜZELİK OLMASI ÜZÜCÜ

Haberin Devamı

Köy hayatının önemini vurgulayan Nehir Kahraman, ”Bunlar kaybolan değerler. Müzelik olması kötü bir durum. Ben bunların hepsinin günlük yaşamımda olmasını isterim. Doğal ürünler yemek isterim” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte maniler söyleyen Sümeyye Şahin, “Bizim buradaki amacımız geçmişi gün yüzüne çıkarmak. Artık insanlar şehir hayatından bıkıp, köy hayatına özlem duyuyor. Biz de bir nebze de olsa özlem gidermek için maniler söylüyoruz” şeklinde konuştu.

MANİ EŞLİĞİNDE BULGUR DÖVDÜLER

Taş değirmenle bulgur döverek eski bir yöresel etkinliği anımsatan Döndü Baskıç, ”Bu eskinin taş değirmeni. Unutulmuş olan taş değirmeniyle bulgurumuzu dövüyoruz. Bulgurumuzu mani söyleyerek döveriz” dedi.
Şenlikte yün döven ve işleyen Çiçek Özder, “Biz hayvancılık yapıyoruz, onların yünlerini alıyoruz. Eskiden gelinlere çeyiz yapıyorlardı, kazak örmek için kullanıyorlardı. Vatandaşlar nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Biz de vatandaşlara bilgi vermek için anlatıyoruz” dedi. 

Köy havasında ‘Yaza merhaba’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!