Köse: Ankara’ya talibim Yavaş’a fark atacağız

Güncelleme Tarihi:

Köse: Ankara’ya talibim Yavaş’a fark atacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 17:54

'AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı kim olacak sorusu merak edilirken ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de adaylık niyetini ilk kez Hürriyet Ankara’ya açıkladı. “Ankara’ya talibim” diyen Köse “Benim adaylığımda Mansur Yavaş’a fark atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin başkent Ankara’da kimi aday göstereceği büyük merak konusu olurken Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, adaylık niyetini ilk kez Hürriyet Ankara’ya açıkladı. Köse yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Köse: Ankara’ya talibim Yavaş’a fark atacağız

Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci-Murat Köse-Hürriyet Ankara Editörü Murat Yılmaz

MAMAK’TA 174 BAŞLIKTA HİZMET ÜRETTİK

“AK Parti Grup Başkanvekili olarak 3.5 yıldır görevimize devam ediyoruz. ‘ABB tarafından ne yapıldı ne yapılmadı’ bunları analiz ediyoruz ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu süreçte doğal olarak ‘Aday mısınız’ diye soruyorlar.
Bizim parti geleneğimiz çok böyle adaylık üzerinden değil de daha çok genel merkezin değerlendirmesi ve o değerlendirme çerçevesinde görev verme şeklinde yürüyor. Daha önce sorulduğunda, ‘Herhangi bir belediye başkanımız da bu işi yapar. Biz de bu işi yaparız’ diye o zaman söylemiştik. Tabii seçim süreci yaklaştıkça ister istemez konular biraz daha netleşiyor. Adaylıklarla ilgili konular ön plana çıkıyor. Ben de burada şunu ifade edeyim. Bir sonraki hafta aşağı yukarı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız belli olacak. Genel merkezdeki değerlendirmeler son noktaya geldi. Ben de bu çerçevede kendi niyetimi ifade etmek istiyorum. Allah nasip ederse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına talip olduğumu ifade ediyorum. Tabii siyaset iddia işi, bir iddianız olacak. Hizmet ve eser üretme konusunda bizi geçen kimse yok. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu konuda iddialıyız. Mamak’ta 174 başlıkta hizmet ürettik, iş ürettik, proje ürettik. Mamak’ta yaptığımız bu güzel eserlerin benzerlerini tüm Ankara’daki hemşehrilerimin hizmetine sunmak istiyorum. İcraatın içinden gelen birisi olarak Mamak’ta yaptığım çalışmaları, tüm Ankara’da uygulamak büyük bir keyif olacaktır.

Haberin Devamı

ANKARA PIRILTISINI KAYBETMİŞ BİR ŞEHİR

Haberin Devamı

Şu anda Ankara pırıltısını, enerjisini kaybetmiş bir şehir. Sorunlar ve ihtiyaçlar çözülmediği için sıkıntıların birikerek yumak haline gelmiş bir şehir. Artık Ankara’da trafik ve ulaşım sorunu var. Hem kendi araçlarıyla bir yerden bir yere gitmek isteyenler açısından hem de toplu taşıma kullananlar açısından sorun var. Biz Ankara’yı seviyoruz, Ankara’ya aşığız. Ankara’nın bu durumu bizi üzüyor. Ankara’nın bir başkent olma özelliğini Ankara’da yaşayanlar artık hissetmiyor. Grup başkanvekili olarak Mansur Yavaş’la Meclis’te karşı karşıya geliyoruz. Gerçi son iki senedir Meclis’e de gelmiyor, sorularımıza cevap vermiyor. Bu karşılaşmadan da kaçıyor. Görüştüğümüz zamanlarda işte o münakaşalarda, karşılıklı tartışmalarda vatandaş sanıyor ki bizim şahsi bir durumumuz var. Bizim Mansur Yavaş’la şahsi bir durumumuz asla olamaz. Bizim Ankara’yla ilgili derdimiz var. Ankara bu kadar sahipsizliği, ilgisizliği hak etmiyor. Belediye olarak yapmadığı, yapamadığı çalışmaları konuşuyoruz. Vatandaşlarımızın 2019’da ki hayal ettikleri Mansur Yavaş, hayal ettikleri hiçbir şeyi yapamadı. Sıradan belediyecilik işlerini bile yapamadı. Sokağa nasıl çıkacak? Yapamadıklarını nasıl anlatacak merak ediyorum. Ben Ankara’yı bu öksüz yapıdan kurtaracağımıza inanıyorum. 31 Mart akşamı Ankara’yı yeniden hizmet eserleriyle buluşturacağımıza inanıyorum. Projelerimizle inşallah seçimlere hazırlanıyoruz.”

Haberin Devamı

Köse: Ankara’ya talibim Yavaş’a fark atacağız

Başkan Murat Köse, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci ve Hürriyet Ankara Editörü Murat Yılmaz ile Musiki Muallim Mektebi’nde bir araya geldi. Musiki Muallim Mektebi’ni tabelasından içine kadar restore ettiklerini kaydeden Köse, Ankara’nın ilk Müzik Müzesi’ni de burada yakında açacaklarını söyledi.

58 KİLOMETRE METRO VAAT ETMİŞTİ BİR KİLOMETRE METRO YAPAMADI

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı vaatleri üzerinden de eleştiren Murat Köse, “Mansur Yavaş hayal sattı. İnsanları hayal ettirerek oy talep etti. Şimdi yeni seçim geliyor. Mesela Mansur Yavaş ne vaat edecek bu konuda? 58 kilometre metronun ilk dokuz ayda projesini, kalan dört yılda da metroyu yapacağını vaat etmişti, yapamadı. Tekrar aynısını mı vaat edecek? Yoksa daha büyük vaatlerde bulunup daha büyük hayallere doğru yolculuğa mı çıkaracak Ankaralıları. Artık Ankaralılar buna inanmaz. Mansur Yavaş’la beş yıl geçti, bir kilometre metro yapamadı, bir tane sosyal konut yapamadı, bir metreküp ilave su kaynağı getiremedi, bir tane imar planı yapamadı, bir tane organize sanayi bölgesi yapamadı. Ne yaptı? Sosyal medya üzerinden yapıyormuş gibi bir algı oluşturdu. Proje ve animasyon gösterip durdu” dedi. Yavaş’ın sokakta olmadığına da dikkat çeken Murat Köse, “Mansur Yavaş mesela Mamak’a kaç defa gelmiştir? Ben görmedim yani. Keçiören’e kaç defa gitmiştir? Hiç gören yok. Sincan’a, Etimesgut’a kaç defa gitmiştir? Bunlar merkez, çevreye doğru çıktığımızda mesela Evren’e kaç kez gitmiştir? Genel seçim döneminde belki gittiği birkaç yer var böyle. O da siyaset yapmak üzere. Halbuki bir belediye başkanı Ankara’nın 25 ilçesi var ilçe ilçe her gün gezmeli. Her ilçeye defalarca gitmeli, sahayı görmeli, İşte sosyal medyada belediyecilik yaptığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bir kariyer basamağı olarak gördüğünün ispatı da bu durumdur” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

ANKARA’DA HALEN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM MAHALLEDE YAŞIYORUM

Murat Köse, “Ben Ankaralıyım, doğma büyüme Mamaklıyım. Şereflikoçhisar baba memleketim, Çubuk anne memleketim. Üniversiteyi Ankara’da okudum. Tüm hayatım Ankara’da geçti. Halen de doğduğum, büyüdüğüm mahallede yaşıyorum. Ankara’nın tüm ilçelerini sokak sokak, mahalle mahalle bilirim. 22 yıldır teşkilatta çalışıyorum. Yüzde 100 kazanacağımıza da inanıyorum. Benim belediye başkan adaylığımda Mansur Yavaş’a fark atacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!