Koruyucu, güçlü karışım turşu

Güncelleme Tarihi:

Koruyucu, güçlü karışım turşu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2022 13:27

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan turşu, havaların soğumaya başlamasıyla sofralardaki yerini alıyor. Turşu dikkatli tüketildiğinde sağlık için de faydalı.

Haberin Devamı

Kış aylarının yaklaşmasıyla bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler turşu ve turşu suyuna yöneldi. Pandemi ile artan talebe yetişemediklerini söyleyen Çubuklu turşu imalatçısı Ali Rıza Ulus, “Turşunun içeriği nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor. Güçlü bir antioksidan. Çubuk turşusuna her zaman talep yüksek olur fakat pandemiyle birlikte bu oran daha da arttı. Kış mevsimine yaklaştığımız bu günlerde de insanlar grip ve soğuk algınlığından korunmak, bağışıklığını yükseltmek için turşuya yöneldi” diye konuştu.

Koruyucu, güçlü karışım turşu

Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada Çubuk turşusunun en önemli özelliğini kimyevi hiçbir katkı maddesinin kullanılmaması olarak açıklayan Ulus, şunları söyledi: “En çok satılan ürünlerin başında salatalık turşusu geliyor. Bunun yanında karışık turşu, biber çeşitleri de talep görüyor. Buranın turşusunu diğer illerden ayıran en temel nokta bence Çubuk’un suyu, toprağı.”

Haberin Devamı

Koruyucu, güçlü karışım turşu

TURŞU SUYUNUN FAYDALARI NELER

*Güçlü bir antioksidan ve probiyotik kaynağı.
*Bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendiriyor.
*Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor.
*İçeriği sayesinde hazımsızlığa iyi geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!