Korku ve umut sığınakta

Güncelleme Tarihi:

Korku ve umut sığınakta
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 19:29

Günümüzde Cumhuriyet Müzesi olan Ulus’taki 2. TBMM’ye ait sığınak, ‘Belki Sonra’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Serginin küratörü Marcus Graf, sergide korku ve umudun bir arada olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Cumhuriyet Müzesi tarafından ‘Sığınak: Sanat ve Teknoloji İçin Bir Alan’ sergi salonunda düzenlenen ‘Belki Sonra’ isimli sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Cumhuriyet Müzesi yerleşkesi içinde yer alan ‘Sığınak’taki sergide video, resim, heykel, enstelasyon gibi farklı üretim disiplininden eserler yer alıyor. Küratörlüğünü Marcus Graf’ın yaptığı sergi, korku ile umudu bir arada sunuyor. Serginin iki farklı boyutta yerleştirildiğini ifade eden Graf, girişten itibaren uzanan dar, yüksek gürültülü koridor ve buradaki video çalışmaların insanlarda korku etkisi yarattığını, ana salonun ve buradaki çalışmaların ise umut vaat ettiğini dile getirdi.

Korku ve umut sığınakta


SANAT VE KÜLTÜR DURMAZ

Marcus Graf, sergi ile ilgili şunları söyledi: “Sanat birçok açıdan somut olarak toplumları ve bireyleri iyileştiriyor. Zor dönemlerden geçiliyor, toplumsal ve politik krizler, savaş ve salgın hastalıklar yaşanıyor. COVID-19 sırasında yaşanan izolasyonda evler, sığınak haline geldi. Ukrayna’da yaşanan savaşta da insanlar, gerçek sığınaklara giriyor. Tamamen dış dünyadan kopuk, zamanın ve mekânın anlamsızlaştığı sığınaklar, yeniden bir hayatın hayal edildiği adeta arafta yaşanan mekânlar haline geldi. Pandemi bize şunu da gösterdi, ne kadar büyük bir kriz yaşasak da sanat ve kültür durmaz, sanatçılar durmaz.”

Korku ve umut sığınakta


15 SANATÇININ ESERLERİ VAR

Haberin Devamı

Ahmet Duru, Beyza Boynudelik, Fırat Engin, Genco Gülan, Hakan Özer, Luca Bolognesi, Melis Buyruk, Mert Acar, Mustafa Akkaya, Nesrin Demirel, Nina Lassila, ODDVIZ, Rudolf Reiber, Sina Barlas, Şükran Moral’ın eserlerinden oluşan sergi, 15 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!