Konforlu günler bizi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Konforlu günler bizi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 13:58

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, koronavirüs kaynaklı başvuruların şubat ayına kıyasla 20 kat azaldığına dikkat çekerek, “Bu yılın yaz döneminde, geçtiğimiz iki yılla kıyaslayamayacağımız kadar konforlu günler bizi bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

Dünya ve ülkemiz genelinde olduğu gibi Ankara’da da koronavirüs vaka ile vefat sayıları her geçen gün düşüyor. Başkentte geçen şubat ayında 100 bin kişide haftalık bin 323 ile rekor seviyelere ulaşan vaka sayısı, 19-25 Mart tarihleri arasında 100 bin kişide 290.83’e geriledi. Uzmanlar, gerileyen rakamlarla birlikte koronavirüs pandemisinin sonuna yaklaştığımıza ve yaz aylarıyla birlikte daha konforlu günlerin başlayacağına işaret etmeye başladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, geçen şubat ayına kıyasla hastaneye koronavirüs kaynaklı alınan başvuruların 20 kat azaldığını gözlemlediklerini belirterek, “Açık havada daha uzun süre geçireceğimiz bu yılın yaz döneminde, geçtiğimiz iki yılla kıyaslayamayacağımız kadar konforlu günler bizi bekliyor” değerlendirmesi yaptı. Oğuztürk şöyle devam etti:

Konforlu günler bizi bekliyor


DAHA DA AZALACAĞINA İŞARET EDİYOR

“Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlarla doğru orantılı olarak bizim hastanemizde de koronavirüs hastalarının sayısı çok ciddi azalmış durumda. Acil servislere koronavirüs sebebiyle yapılan başvurular 20 kat azalmış durumda. Yoğun bakımda yatan koronavirüs hastalarımız sayısı yok denecek kadar az. Bu görüntü açık alanda daha fazla vakit geçireceğimiz yaz aylarında vaka sayılarının daha da azalacağına işaret ediyor.

ASLAN PAYI AŞI DUYARLILIĞININ

Bu durumda aslan payını aşılamaya olan duyarlılığa vermek gerekiyor. İkinci sırada ise insanların bireysel tedbirlere gösterdiği duyarlılık geliyor. Omikron varyantı ile birlikte virüsün gücünün azalmış olması da diğer bir etken. Kontrolün bizim elimizde olduğu bir süreç başlıyor. Rehavete kapılmadan, ne yapacağımızı bilerek duyarlı davranmaya devam etmemiz gerekiyor. Virüs tamamen yok olmadı. Özellikle risk grubu bunu unutmamalı. “

Konforlu günler bizi bekliyor


HAFTALIK 17 BİN VAKA

Ankara’da 100 bin kişide görülen 290.83’lük vaka sayısı, haftalık yaklaşık olarak 17 bin vaka görüldüğüne işaret ediyor. Kentte en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü vatandaşlar ise nüfusun yüzde 82.8’ine ulaşmış durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!