Kızılcahamam’ın mor bazlaması

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamam’ın mor bazlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2019 15:16

Kaplıcaları, doğası ve bazlaması ile ünlü olan Kızılcahamam’da bazlama üretimi yapan kadın işletmeci Necla Özgen, meyvelerden elde edilen bileşenlerden oluşan mor bazlama üretti.

Haberin Devamı

Kısa sürede vatandaşlardan yoğun ilgi gören mor bazlama üretiminde yetkililerden yoğun destek aldıklarını belirten Özgen şunları söyledi: “Türkiye'de ilk defa Kızılcahamam'da üretilen mor bazlamanın içeriği meyvelerden elde edilen bileşenlerden oluşuyor. Bu bileşenler antosiyaninler olarak biliniyor ve sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Antosiyaninler güçlü bir antioksidan kaynağı. Mor bazlama, düşük glisemik indekse sahip. Kan şekerini ani yükseltmemesi ve hipoglisemi ataklarına engel olması nedeniyle de şeker hastaları için de tavsiye ediliyor.”

Kızılcahamam’ın mor bazlaması


DİYABET HASTALARINA ÇAĞRI

İstanbul Üniversitesi’nde yapılan mormiks projesinden hareketle mor bazlamayı geliştirmeyi düşündüklerini kaydeden Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, “Glisemik endeksi düşük olduğu için yüzde 20 oranında daha geç acıkmaya neden olan mor ekmeği, mor bazlamaya çevirdik. Bu anlamda diyabet hastalarımızın ve obezite problemi yaşayanların Kızılcahamam'a gelip mor bazlama ile tanışmalarını bekliyoruz” dedi. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar da bundan sonra artık ilçede normal bazlamanın yanı sıra mor olanının da kolayca bulunabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!