Kitapla büyüyecekler

Güncelleme Tarihi:

Kitapla büyüyecekler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2021 01:15

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi iş birliğinde ilçenin Karapürçek Mahallesi’nde, bebeklik (0-3 yaş) ve okul öncesi dönem (3-6 yaş) kütüphanesi açılacak.

Haberin Devamı

Bebek ve çocukların erken dönemde kitaplarla etkileşiminin, gelişimleri üzerinde çok olumlu etkileri olduğuna dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Kitaplarla çok yakın temasta büyüyen çocuklar ile bebekler öğrenme ve öz bakım becerilerini kazanma konusunda çok daha ileride oluyor” dedi. Çocukların kitaplarla tanışması için artık okumayı öğrenmesinin beklenilmemesi gerektiğini kaydeden Balcı özetle şunları söyledi:

Kitapla büyüyecekler


HER DETAY TİTİZLİKLE ÇALIŞILDI

“Çocuk ve bebeklerin kitaplarla mümkün olduğunca erken tanışmaları sağlanmalı. Gelişim dönemlerine göre değişik kitap türleri çocuklara sunulmalı ve çocuklarda kitap sevgisi, kütüphane bilincinin oluşmasının temelleri atılmalı. 0-3 yaş bebeklere ve 3-6 yaş çocuklara hitap edebilmesi, onların ilgisini çekebilmesi için her şeyi düşündük, her detay üzerinde titizlikle çalıştık. Kütüphanenin miniklerimiz için çok faydalı olacağına ve onlar tarafından çok sevileceğine inanıyorum.”

Kitapla büyüyecekler


EBEVEYNLERE DE EĞİTİM VERİLECEK

Çocuklar için 2 ayrı bölümün yer aldığı kütüphane, ‘Montessori’ eğitim modeline göre planlandı. Kütüphaneden, gebe eğitimleriyle anne adayları ve ebeveyn eğitimleriyle anne-babaların da faydalanması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!