Kitap kurdu Emine teyze

Güncelleme Tarihi:

Kitap kurdu Emine teyze
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 23:23

Altındağ Belediyesi Karapürçek Kütüphanesi’nin müdavimi 68 yaşındaki Emine Şahin, kitaplara olan sevgisiyle gençlere örnek oluyor.

Haberin Devamı

Altındağ’ın kitap kurdu olan ve kütüphanedeki kitapları tek tek okuyan Emine teyze, kütüphane açılır açılmaz soluğu kütüphanenin kapısında alıyor. “Kütüphane benim bahçem, kitaplar ise çiçeklerim” diyen Şahin, Karapürçek Kütüphanesi’nin en çok kitap okuyan üyesi oldu. Okuma sevdası çok küçükken başlayan Şahin, kitaplara olan sevgisini şöyle anlattı:

HAYALİM KENDİ KİTABIMI YAZMAK

“İlkokuldan sonra okuyamadım. O zaman öyleydi, kız çocuğuyum diye beni okutmadılar. Ben okumayı çok seviyordum. Kendimi kitaplara verdim. Elime ne geçerse okudum. 15 gün iade süresi dolmadan aldığım kitabı bitirip geri veriyor, yerine hemen yenisini alıyorum. Kütüphane benim bahçem, kitaplar ise çiçeklerim. Ben orada nefes alıyorum, çok mutlu oluyorum. Bazen oturup orada okuyorum, bazen alıp eve geliyorum, evde okuyorum. Kitap okurken bambaşka dünyalara gidiyorum. En çok tarih okumayı seviyorum. En büyük hayalim kendi kitabımı yazmak.

OKUMANIN YAŞI YOK

Mahalle kütüphanelerinin Altındağlı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü, bunun en güzel örneklerinden birinin de Emine Şahin olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Hizmete açtığımız kütüphaneler her yaştan Altındağlı vatandaşımızdan büyük ilgi gördü. Emine teyzemiz de çok güzel bir örnek, okumanın yaşının olmadığını çok güzel ispatlıyor. Altındağlı hemşehrilerimiz için daha fazla kütüphane yapacağız” diye konuştu.

Kitap kurdu Emine teyze

Emine Şahin ve eşi birlikte kütüphaneye gelerek kitap okuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!