Kitap istasyonu büyük ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Kitap istasyonu büyük ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2022 22:25

Kızılay Metro İstasyonu’nda bir yıl önce açılan EGO Metro Kitap İstasyonu, bu süre içerisinde 2 bin 886 adet ödünç kitap verdi. Mini kütüphanedeki kitap sayısı 4 bini aştı. Gençlerden çok ileri yaş grubu vatandaşların tercih ettiği kütüphanede daha çok tarih kitapları ve dünya klasikleri ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) EGO Genel Müdürlüğü’nün vatandaşların metro seyahatleri süresince geçirdikleri zamanı verimli hale getirmek, okuma alışkanlığını arttırmak ve kitapları daha ulaşılabilir kılmak amacıyla Kızılay Metro İstasyonu’nda hizmete açtığı mini kütüphane EGO Metro Kitap İstasyonu, bir yılı geride bıraktı. Tren maketinden yapılarak “Al Oku Bırak!” sloganıyla hizmete giren EGO Metro Kitap İstasyonu, bir yıllık süreçte büyük ilgi gördü. 48 kitapla açılan mini kütüphanede bu ay itibarıyla 4 bin 238 kitap yer alıyor. Kütüphaneden bir yılda vatandaşlara 2 bin 886 adet ödünç kitap verildi. Mini kütüphanedeki kitapların yüzde 99’unu vatandaşlar getirirken öğrenciler de ders kitaplarını kütüphaneye bağışlıyor. İhtiyacı olan öğrenciler de bu ders kitaplarını alabiliyor.

Kitap istasyonu büyük ilgi gördü


VALİZLE KİTAP GETİRENLER VAR

Kızılay Metro İstasyonu’nda vatandaşlardan birçok kitap bağışı aldıklarını, gelen kitapları kullandıkları alana sığdıramadıkları için depoda da muhafaza ettiklerini belirten Metro Destek Hizmetleri Şube Müdürü Zeliha Kaya, “Vatandaşlar kitaplara karşı çok duyarlı. Valizlerle kitap getiren vatandaşlarımız var. Taşıyamayacakları kadar çok kitapları bulunan vatandaşlarımız bize telefonla ulaşıyorlar. Biz de gidip evlerinden alıyoruz. Vatandaşların bu ilgisi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

DİĞER İSTASYONLARA DA YAPILACAK

Ödünç aldığı kitabı okuma süresi bittiği halde iade etmeyen vatandaşlara uyguladıkları yaptırımlara da değinen Kaya, “Teslim süresini bir ay geciktiren vatandaşlarımızdan bir kitap daha getirmesini istiyoruz. Hatta bazı vatandaşlarımızın bir yerine iki-üç kitap getirdiği oluyor” diye konuştu. EGO Genel Müdürlüğü mini kütüphanenin büyük ilgi görmesi üzerine uygun alanı bulunan diğer istasyonlarda da kütüphane açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kitap istasyonu büyük ilgi gördü

Hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında açık olan mini kütüphaneden tüm vatandaşlar T.C. kimlik ve telefon numarasıyla kayıt yaptırarak ücretsiz kitap alabiliyor. Bir aylık okuma süresini tamamlayan vatandaşlar, aldıkları kitabı iade ederek yeni bir kitap için başvuru yapabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!