Kelebek Su’ya hasret

Güncelleme Tarihi:

Kelebek Su’ya hasret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 15:47

ABB’ye ait Etimesgut’taki Kelebek Su Parkı’nın havuzu, bir yıldan fazladır boş duruyor. “Susuz kalan park atıl durmasın” diyen mahalle sakinleri ABB’den parkın eski haline döndürülmesini istiyor. Hürriyet Ankara, gelen yoğun şikâyetler üzerine Kelebek Su Parkı’nı gezdi, bölgede yaşayan emekli ve ev kadınlarının yanı sıra esnafı da dinledi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) ait Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi’ndeki Kelebek Su Parkı’nın havuzu bir yıldan fazladır boş duruyor. Hürriyet Ankara, gelen yoğun şikâyetler üzerine Kelebek Su Parkı’nı gezdi, bölgede yaşayan emekli ve ev kadınlarının yanı sıra esnafı da dinledi. 2014’te açılan park önceden cıvıl cıvıl görüntüsüyle dikkat çekerken şimdi eski günlerini arıyor. ABB’nin ilgisizliğinden şikâyet eden vatandaşlar, bölgeye nefes aldıran parkın eski günlerine dönmesini istiyor.

Kelebek Su’ya hasret


BAKIMSIZ KALDI SONRA SUYU GİTTİ

Emekli bir mahalle sakini parkın mevcut durumu ile ilgili şunları söyledi: “Bir yıl önce havuz bakımsız kaldı ardından da tamamen suyu gitti. Zemini de bu hale geldi. Çirkin bir görüntü oldu. Park içerisinde zaman zaman çalışmalar yapıldı ancak havuz için hiçbir gelişme olmadı. Neden bu hale geldiğini belediye görevlilerine sorduğumuzda ‘kaçak var’ yanıtını veriyorlar. Bir ara tankerlerle su getirip doldurdular yine sonuç alamadılar. Kaçak varsa bu çözülebilecek bir sorundur. Su yönetimi de park yönetimi de Büyükşehir Belediyesi’nde. Bir an önce parkımızın eski haline döndürülmesini istiyoruz, bekliyoruz. Sonuçta ortada yapılmış güzel bir park var bu halde kalmasın. Susuz kalan park atıl durmasın.”

Kelebek Su’ya hasret


ŞU ANDA DAHA AZ RAĞBET GÖRÜYOR

Parka çocuklarıyla gelip çardaklarda oturduklarını ve vakit geçirdiklerini belirten bir ev kadını şöyle konuştu: “Parkın eski hali çok güzeldi. Adaların arasındaki havuzlar ve ana havuz su doluyken güzel bir görüntü veriyordu. Fıskiyelerle de su gösterileri vardı. Yaz aylarında insanlar özellikle akşam saatlerinde buraya gelerek yürüyüş yapıyor, vakit geçiriyordu. Şu anda ise daha az rağbet görüyor. Havuzları eski haline getirilirse yine eski günlerine dönebilir. ‘Tavşan Adası’ olarak adlandırılan bölümde de tavşanlar vardı çocuklarımızı getirip tavşanları besliyorduk. Tavşanlar da bir anda yok oldu gitti.”

Kelebek Su’ya hasret


CANLILIK ESNAFA DA KATKI SAĞLIYOR

Parkın hemen karşısında ‘İrem Çarşı’ ismiyle küçük bir alışveriş merkezi yer alıyor. Parkın içerisinde de büyük bir kafe bulunuyor. Parkın canlılığının bölge esnafını da etkilediğine dikkat çeken bir esnaf ise “Parkın canlı olması bölgenin de canlı olmasını sağlıyor. Canlılık esnafın da işlerine katkı sağlıyor. Sonuçta parka gelen çarşıya da geliyor yemek yiyor, çocuğuna dondurma alıyor alışveriş yapıyor. Parkın havuzunun dolmasını ve eski canlılığına kavuşmasını herkes gibi biz de isteriz” diyor.

Kelebek Su’ya hasret


2014’TE HİZMETE AÇILMIŞTI

Haberin Devamı

Etimesgut’ta 41 bin 755 metrekarelik alana sahip olan Kelebek Su Parkı’nda 14 bin 975 metrekarelik havuz bulunuyor. 2014’te hizmete açılan parktaki havuzların etrafında ‘Tavşan, güvercin, çocuk oyun, golf, spor tesisleri, basketbol, mini futbol sahası’ gibi isimlerle adlandırılan 13 adacık yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!