Keçiören Milli Mücadele’nin karargâhıdır

Güncelleme Tarihi:

Keçiören Milli Mücadele’nin karargâhıdır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2021 22:23

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Çoban Mektebi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve burada görevli yetkililerden bilgiler aldı.

Haberin Devamı

Başkan Altınok, Keçiören’in Milli Mücadele döneminde önemli bir karargâh olduğuna vurgu yaparak, “Büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ankara’ya geldikten sonra karargâh olarak Keçiören’i kullanmıştır. Bu anlamda Keçiören Milli Mücadele’nin karargâhıdır. Geçmişine sahip çıkmayan devletlerin ve milletlerin geleceği olmaz. Biz de tarihimize ve geçmişimize sahip çıkarak Milli Mücadele’nin yönetildiği yapılarımızı müze haline getiriyoruz” dedi. Altınok Ankara Üniversitesi Tarım, Hayvancılık ve Gıda TEKNOKENT’inin bahçesinde yer alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından istirahat etmek için kullanılan ‘Atatürk Evi’nde de önümüzdeki günlerde restorasyon çalışması yaparak burayı da müze haline getirecekleri bilgisini paylaştı.

Keçiören Milli Mücadele’nin karargâhıdır


MESLEK KURSLARINDA KAYITLAR BAŞLADI.

Öte yandan Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) ile İŞKUR iş birliğinde farklı branşlarda verilecek 21 kurs için kayıtlar başladı. İstihdam seferberliği kapsamında geçen yıl hizmet vermeye başlayan ve ‘bin 127’ kişiye iş imkânı sunan kurslarda, kursiyerlere günlük 35 lira destek veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!