Keçiören metrosuna test ayarı

Güncelleme Tarihi:

Keçiören metrosuna test ayarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2023 16:09

Keçiören metrosunda aktarmasız ulaşım için Keçiören-Kızılay arasında test sürüşleri yapılacak. Pazartesiden itibaren son trenler Şehitler İstasyonu’ndan 21.40, AKM İstasyonu’ndan 22.00’de hareket edecek. 22.15-01.15 saatleri arasında ise Şehitler İstasyonu-Kızılay arasında otobüslerle taşıma yapılacak.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Keçiören metrosunu Kızılay’a direkt bağlayacak olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Gar-Kızılay Metro Hattı’nda çalışmalarını tamamladı. Hattın Keçiören-Kızılay arasındaki test sürüşleri de pazartesi itibarıyla başlıyor. Testler nedeniyle Keçiören metrosunun son sefer saatlerinde de düzenlemeye gidildi. 23 Ocak Pazartesi’den itibaren son trenler Şehitler İstasyonu’ndan 21.40, AKM İstasyonu’ndan ise 22.00’de hareket edecek. Metro seferlerinin erken bitecek olması nedeniyle metro güzergâhında otobüslerle karşılıklı ring seferleri düzenlenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Keçiören metrosuna test ayarı

Haberin Devamı

22.15-01.15 ARASINA OTOBÜSLÜ TAŞIMA

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen M4 Keçiören Metro Hattı’nın AKM-Kızılay bağlantısında çalışmaların tamamlanması nedeniyle test çalışmaları başlayacaktır. Test çalışmaları nedeniyle 23 Ocak 2023 Pazartesi gününden itibaren Keçiören Metrosu son hareket saati Şehitler İstasyonu’ndan 21.40, AKM İstasyonu’ndan 22.00 şeklinde hizmet verilecektir. Bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 22.15-01.15 saatleri arasında M4 Metro hattı güzergâhında ‘400 Şehitler Metro-AKM Metro-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ hat numaralı otobüslerle karşılıklı ring seferleri düzenlenecektir.”

Keçiören metrosuna test ayarı

3.3 KM UZUNLUK 3 YENİ İSTASYON

Yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla 5 Ocak 2017’de hizmete açılan Keçiören metrosu, mevcutta 9.2 kilometre uzunluğa sahip. Metroyu kesintisiz hale getirecek olan 3.3 kilometre uzunluğundaki AKM-Gar-Kızılay hattı, metronun toplam uzunluğunu 12.5 kilometreye çıkaracak. Şehitler, Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve Atatürk Kültür Merkezi’nden (AKM) oluşan hattın istasyon sayısı da yeni açılacak olan Gar, Adliye ve Kızılay istasyonlarıyla beraber 12’ye çıkacak. Hattın günlük 600 bin yolcu kapasitesi bulunuyor. Yeni hattın açılmasıyla vatandaşların Gar istasyonundan Yüksek Hızlı Tren Garı’na, yine yeni bağlantıyla Ankaray’a rahat bir şekilde ulaşma imkânı olacak. Yolcular, Adliye istasyonundan da Başkentray’a aktarma yapabilecek. Keçiören metrosunu Kızılay’a uzatma çalışmasında AKM’ye dört katlı ve 335 araç kapasiteli otopark da yapıldı.

Haberin Devamı

Keçiören metrosuna test ayarı

Keçiören metrosuna test ayarı

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU DA İNCELEME YAPMIŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 30 Kasım’da AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nda incelemelerde bulunmuş yeni hattaki test çalışmasında treni kullanmıştı. Bakan Karaismailoğlu, “Test ve devreye alma işlerimiz devam ediyor. 2023 yılı başında tüm çalışmaları tamamlayıp hattımızı halkımızın hizmetine sunmak için sabırsızlanıyoruz” demişti.

BAKMADAN GEÇME!