Kayıp madalyanın peşine düştüler

Güncelleme Tarihi:

Kayıp madalyanın peşine düştüler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 14:34

Harita ve pusula yardımı ile doğada zamana karşı yön ve hedef bulma sporu olan oryantiringi çocuklara sevdirmeyi ve benimsetmeyi amaç edinen Kayıp Madalyanın Peşinde kitabının yazarı Ferrin İlbay Yalnız, Ankara okullarıyla buluştu.

Haberin Devamı

Yazar, Aşiyan, MEV, Sınav, Bilkent ve Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Özel Eğitim Kurumları’nı kapsayan yazar günlerinde 2. 3.ve 4. sınıflarla yaptığı söyleşilerde minik okurları için kitaplarını da imzaladı.
Yalnız’ın Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun ilk Eğitim Kurul Başkanlığı’nı yaptığı dönemde fikri ortaya çıkan kitap, yedinci baskısını yaptı ve yaklaşık 10 bin çocuğa oryantiring sporunu tanıttı.
Hansel-Gratel, Parmak Çocuk, Pamuk Prenses gibi masal kahramanlarının ormanda yollarını bulmak için pek çok yol denediğini belirten Yalnız, “Artık kahramanlar yollarını bulmakta zorlanmayacak. Haydi gelin bu sırrı beraber paylaşalım” diyerek, kitabın kahramanları Parmak Çocuk ve Orya Peri ile çocuklara harita ve pusulayı öğreterek oryantiring sporunu tanıtıyor.
Eski milli atlet ve 30 senelik beden eğitimi öğretmeni olan yazar, çocukların en iyi öğrenme şeklinin canlandırma ve oyun olduğunu belirtti ve amacının bu şekilde çocukları spora ve doğaya yönlendirmek olduğunu söyledi. Yazar, doğada satranç oynamak olarak da adlandırılan bu sporu, uygulamalı olarak da çocuklara tanıttıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!