Katliam devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Katliam devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 00:36

Hayvana şiddetin son adresi Çankaya İmrahor Vadisi oldu.

Haberin Devamı

Besleme için önceki gün 18.00 sıralarında bölgeye gelen Sokakta Kalanlar Derneği Başkanı Faruk Açık, İmrahor Deresi yatağına poşetlere doldurularak atılan 30’un üzerinde ölü köpek fark etti. Faruk Açık’ın ihbarı üzerine bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü Yerel Hayvan Koruma ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köpeklerin çoğunun yavru olduğunu ve patilerinde damar yolu açıldığını tespit etti. Çalışmaların ardından ölü köpekler belediye ekiplerince alandan toplandı. Köpekleri bulan Faruk Açık, her akşam alanda besleme yapmaya geldiğini belirterek olayı şu sözlerle anlattı:

Katliam devam ediyor


“Beslemeye giderken yol üzerine bir ceset fark ettik. Araçtan indiğimizde, dere yatağında poşetler içinde onlarcası vardı. Muhtemelen diğer köpekler tarafından çıkartılmış bir ceset. Poşetlere baktığımızda bebekler, ayaklarında bandajlar, damar yolları açık bağlanmış vaziyetteydi. Kim ya da kimler tarafından bırakıldığını bilmiyoruz ama bu hayvanların artık bu dünyada çöp muamelesi görmesi ve toplum tarafından sürekli dışlanmasını şiddetle kınıyoruz.”

SÜREKLİ SERUMLU HAYVANLAR BULUYORUZ

Tarım ve Orman Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdürlüğü Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Şafak Açıkalın ise sürekli olarak damar yolu açılmış hayvanlar bulduklarına dikkat çekerek, “Bu serum işi nedir? Normal bir vatandaş veya sapık ve cani, oturup da serum takıp ‘ben bunu zehirleyeyim’ demez, zaten öldürür. Kimseyi suçlamıyorum ama kendi bulduğum köpek de yine aynı şekilde serumlu, damar yolu açılmış perişan şekildeydi. Kliniğe götürdüm tedavi edildi” açıklamasında bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!