Karapürçek’te hastane yapımı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Karapürçek’te hastane yapımı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 22:25

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Altındağ Karapürçek’te yapımı merakla beklenen hastanenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Firmaya yer teslimini yaptıklarını belirten Koca, “Kullanımı 150 yatağa kadar çıkabilecek. 1.5 yılı geçmeyecek zaman dilimi içerisinde de bitirilmesi gereken önemli bir hastanemiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en yüksek nüfusa sahip mahallesi olan Altındağ Karapürçek Mahallesi’nde yeni hastane yapımına başlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Karapürçek Devlet Hastanesi proje alanında incelemelerde bulundu. Koca’ya Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de eşlik etti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 100 yataklı olarak planlanan hastanenin tamamlandığında 150 yatak kapasitesiyle hizmet verebileceğini belirten Bakan Koca, “Buranın ihalesi 100 yataklı olarak yapıldı. Kullanımı 150 yatağa kadar çıkabilecek olan bir hastane. Yer teslimi yapıldı firma hazırlıklarını yapıyor, erken dönemde tamamlamak üzere. 1.5 yılı geçmeyecek zaman dilimi içerisinde de bitirilmesi gereken önemli bir hastanemiz olacak. Hayırlı olsun” dedi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Sağlık Bakanı’mız Sayın Fahrettin Koca ile Yeşilkuşak Caddesi’nde inşa edilecek 100 yataklı hastane alanında incelemelerde bulunduk. Bölgemizin önemli ihtiyacı hastanemizi ilçemize kazandıran Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Karapürçek’te hastane yapımı başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Mamak Devlet Hastanesi’ni de ziyaret etti. Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe’nin de eşlik ettiği ziyarette hastanede tedavi gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca sağlık çalışanlarıyla da sohbet ederek kolaylıklar diledi. Koca, “Mamak Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastalarımızı ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızı ziyaret ettik. 2021’de hizmete açılan, 200 yatak kapasiteli hastanede günde ortalama 2 bin 500 hasta bakılıyor” dedi. Koca, Mamak ve Altındağ’daki temasları kapsamında vatandaş ve esnaflarla da buluştu, sohbet etti.

Karapürçek’te hastane yapımı başlıyor

Haberin Devamı

KARAPÜRÇEK DEVLET HASTANESİ’NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

*24 bin 570 metrekare toplam kapalı alan.
*125 araçlık otopark.
*20 yoğun bakım yatağı.
*28 poliklinik.
*10 diyaliz yatağı.
*4 ameliyathane.
*25 acil müşahade.
*2 yanık klinik yatak.

BAKMADAN GEÇME!