Kalecik’te köprü denetimi Akyurt’ta kavşak açılışı

Güncelleme Tarihi:

Kalecik’te köprü denetimi Akyurt’ta kavşak açılışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2021 22:34

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün önce Kalecik’teki tarihi Develioğlu Köprüsü’nde incelemelerde bulundu sonra da Akyurt Fuar ve Sanayi Bölgesi-2 köprülü kavşaklarını hizmete açtı.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün sabah Ankara’nın Kalecik ilçesindeki tarihi Develioğlu Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan’dan ilçeye ve köprüye ilişkin bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, “Karayolları Genel Müdürlüğü’müzün sorumluluğunda olan tarihi köprülerimize sahip çıkarak, onları yenileyerek hayata kazandırıyoruz. Böylelikle tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz” dedi. Kızılırmak üzerindeki tarihi Develioğlu Köprüsü’nün uzunluğunun yaklaşık 140 metre, genişliğinin de 3.6 metre olduğu bilgisini veren Karaismailoğlu, Selçuklular döneminde yapılan köprüde 7 göz bulunduğunu, yenileme çalışmalarında bütün gözlerin açığa çıkarıldığını söyledi. Karaismailoğlu, söz konusu projelerle tarihi değerleri, kültüre ve yaşama kazandırdıklarına işaret ederek, bu projelerle birlikte Türkiye’ye hizmetlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Kalecik’te köprü denetimi Akyurt’ta kavşak açılışı

Bakan Adil Karaismailoğlu, dün öğlen saatlerinde ise Akyurt Fuar ve Sanayi Bölgesi-2 köprülü kavşaklarının hizmete açılış törenine katıldı. Eylül ayının Ankara için çok önemli ulaşım projelerinin bittiği ve yenilerine başlandığı güzel bir dönem olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, 2003’ten bu yana Ankara’nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 81 milyar 764 milyon lira yatırım yaptıklarını, il genelinde bölünmüş yol uzunluğunu bin 172 kilometreye çıkardıklarını söyledi. Karaismailoğlu, “Ankara genelinde halen 5 milyar 549 milyon lira bedelle 29 ayrı kara yolu projemiz de başarılı bir şekilde devam etmektedir” dedi. Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise fuar alanı projesinin de Akyurt’un potansiyelini artıracağı düşünülerek, Ankara ile Akyurt arasında ulaşımı sağlayan mevcut bölünmüş yolun yenilenme çalışmalarının devam ettiğine vurgu yaptı. Uraloğlu, proje ile anayolun şerit sayısı artırılırken, katılım noktalarında inşa edilen farklı seviyeli kavşaklarla bölgesel ve transit trafik akışının birbirinden ayrılarak güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti sunulduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!