‘İzler’ Ankaralılarla buluşacak

Güncelleme Tarihi:

‘İzler’ Ankaralılarla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2022 12:31

Ezgilerin, şiirlerin ve dansların bir bebeğin kaderiyle harmanlandığı ‘İzler’ müzikali, 27 Kasım Pazar günü saat 18.00’de Ankara Akün Sahnesi’nde, 13 Aralık Salı günü 20.00’de Çankaya Sahne’de, 13 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Müzisyen-oyuncu konseptini sahneye taşıyan 'İzler’ müzikali, dünyaya gelen her bebeğin doğumundan ölümüne kadar başından geçecek serüvenleri müzisyenler eşliğinde anlatıyor. Yıllar önce şiir tutkusuyla başladığı yolcuğu müzikale taşıyan oyuncu Barış Teoman, ‘İzler’i Hürriyet Ankara’ya anlattı:

‘İzler’ Ankaralılarla buluşacak

SANAT VE EDEBİYAT BİR ARADA

“İzler müzikaliyle birlikte müzisyen-oyuncu konseptini sahneye taşıdık. Yedi oyuncu-müzisyen ve iki dansçının yer aldığı müzikalde enstrümanlarında üstatlaşmış yedi müzisyen, dünyanın halinden sıkılmış ve özgür iradeleri ile meczuplaşıp bir kayıkhaneye sığınmışlardır. Yeni doğmuş bir bebeği kayıkhanenin kıyısında terk edilmiş halde bulmaları ile hayatları alt üst olur. Kendi akılları kendilerine yetmeyen müzisyenlerimiz şarkılarla, şiirlerle, görsellerle ve danslarla bebeğe hayatı boyunca başından geçecekleri anlatmayı kendilerine dert edinirler. Kendi alanında türünün tek örneği olan bu müzikal eser, canlı olarak çalıp oynayan müzisyen oyunculardan oluşmakta olup anlatı görsel sunumlar, danslar ve efektlerle izleyiciye ulaştırılmakta.”

Haberin Devamı

‘İzler’ Ankaralılarla buluşacak

HAYATA DAİR YOLCULUK

Barış Teoman’ın lirik eserinden yola çıkarak dramatik kurgu içinde eseri oyunlaştıran Yıldırım Bayazit’ın yönettiği müzikalin dekor-kostüm-ışık tasarımını Cenk Oral, görsel tasarımını Tanzer Arığ, yönetmen yardımcılığını Çetin Karakul üstleniyor. Işık’ta Abdullah Koç’un yer aldığı müzikalde, Barış Teoman, Mete Tokgöz, Tuncay Arığ, Süleyman Öcal, Sedat Arık ve Cem Kıran oyuncular-müzisyenler, Murtaza Yıldız ve Gizem Aydoğdu ise dansçılar arasında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!