İYİ Parti’li Beker’den ‘engelleme’ eleştirisi: Muhalefet ‘engelleyeyim’ diyorsa halk bunu cezalandırır

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti’li Beker’den ‘engelleme’ eleştirisi: Muhalefet ‘engelleyeyim’ diyorsa halk bunu cezalandırır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 16:49

Hürriyet Ankara, bu ay görüşülecek ABB, ASKİ, EGO bütçeleri öncesinde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleriyle Meclis’in nabzını tutuyor.

Haberin Devamı

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, muhalefet için, “Hep bir zorlama hep bir engelleme var” diyerek, “Bir muhalefet, ‘ben Mansur Yavaş’ı engelleyeyim, başarısız olsun’ diyorsa halk bunu cezalandırır. Mansur Yavaş ne yetkisi istiyorsa bu Meclis versin. Sonra yapamıyorsa çıksın muhalefet konuşsun. Hem vermiyorsun hem engelliyorsun hem eleştiriyorsun böyle bir muhalefetlik olmaz” eleştirisinde bulundu.

İYİ Parti’li Beker’den ‘engelleme’ eleştirisi: Muhalefet ‘engelleyeyim’ diyorsa halk bunu cezalandırır

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci ile Hürriyet Ankara Muhabiri Murat Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

GEÇMİŞTE SÖZ VERİLENLERDEN HANGİLERİ YAPILDI

Haberin Devamı

(Mansur Yavaş ve ABB yönetimi) “Geride bıraktığımız sürede pandemi yaşandı. İki yıllık süreç içerisinde ABB çok başarılı yardım kampanyası yaptı. Tüm esnafın, vatandaşın, çiftçinin yardımına koştu. Devamlı bir ‘vizyon proje’ söyleminde bulunuyorlar. Bu projenin ismini de ortaya koymuyorlar. ‘Metro’ eleştirisi yapıyorlar. Metro 400 milyon Euro, eski parayla 8 kat trilyona mâl olan bir şey. Bugüne kadar yapılan metroların nasıl yapıldığı ortada. Ben bugüne kadar Ankara’ya söz verilip yapılmayanları sıralasam, liste uzar gider. Geçmişte Ankara’ya söz verilenlerden hangileri yapıldı.


PROJELERİN MALİYETLERİ BİR İKEN ONA ÇIKTI

Geçmişte Ankara’ya hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Gölbaşı’nda şu anda BAKAP Projesi yapılıyor. 2 milyon 700 bin metrekare. İçerisinde park var, hayvanat bahçesi var, tarım var. Bugün Ankara’ya yapılan Başkent Millet Bahçesi’nden belki 70 kat daha fazla yeşil alan yapılıyor. Yakın zamanda engelli evlatlarımız için kreş açtık. Balık Hali yapıldı, ilçe terminali açıldı. Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ne başladık. Bugün ekonomik koşullarda bunları yaparken de projelerin maliyetleri bir iken ona çıktı. Otobüsler alındı, Polatlı-İvedik, İvedik-Gölbaşı su hatlarına başlandı.

PROJE YOK HEP BİR ENGELLEME VAR

Ankaralıların seçtiği Meclis üyeleri olarak Ankara’ya hizmet etmek için varız. Burada hizmetleri engellemek için olmamalıyız. Bugüne kadar AK Parti grubunun bize kent öncelikli sunduğu bir proje yok. Hep bir zorlama hep bir engelleme var. Mansur Yavaş nasıl başarısız bir belediye başkanı olur diye mücadele ediyorlar. Bir muhalefet, ben Mansur Yavaş’ı engelleyeyim başarısız olsun diyorsa halk bunu cezalandırır. Mansur Yavaş ne yetkisi istiyorsa bu Meclis versin. Sonra yapamıyorsa çıksın muhalefet konuşsun. Hem vermiyorsun hem engelliyorsun hem eleştiriyorsun böyle bir muhalefetlik olmaz.

Haberin Devamı

BU SÜREÇTE BELEDİYEYİ BORÇLANDIRMADIK BORÇ ÖDEDİK

Kararların yüzde 97’sine ‘evet’ dedik diyorlar. Otobüs kredisinde bile 3-4 Meclis geçirdik. ‘5 milyarlık kredi verdik’ diyorlar bizim kullandığımız kredi belli. Ankara’ya hizmet için kredi yetkisi alınıyor. Belediye öz kaynaklarından ödediği yere kadar ödüyor ödeyemezse kredi kullanıyor. Şu ana kadar 5 milyarlık kredi de kullanmadık. Yetkiyi almak parayı harcamak değil. Bu süreçte biz belediyeyi borçlandırmadık borç ödedik. Kamu bankaları bize kredi vermiyor yurt dışından aranıp bulunuyor. Yurt dışından gelen krediye de bakanlık onay veriyor.

KEŞKE YAPILSAYDI DA BUGÜN KONUŞMASAYDIK

Mansur Bey çılgın, uçuk kaçık projelerden yana değil. Ayağı yere basan önceliği insan olan projelerden yana. 3.5 yılda Mansur Yavaş kentte yaşayan insanların acil ve öncelikli taleplerini yerine getirdi. Kalecik’ten Nallıhan 246 kilometre. 2014’teki Büyükşehir Yasası’yla köylerinin mahalle olduğu, Türkiye’nin dördüncü veya beşinci büyükşehiriyiz. 300’e yakın köyümüzde altyapı su yok. ‘Bunu niye yapmadınız’ dediğimiz zaman ‘eskiyi karıştırmayın’ diyorlar. Keşke yapılsaydı da bugün konuşmasaydık.

MASA BAŞINDAN KÖTÜLEME SİYASETİ YAPIYORLAR

Bazı arkadaşlar Twitter’dan tweet atıyorlar. Önce AK Parti grubu ve AK Parti il yöneticileri ilçelerdeki köyleri bir gezsinler. Muhtarları bir dinlesinler. Belediye olarak ne yapmışız, bunu bir görsünler. Yapılan için teşekkür etsinler yapılmayanları eleştirsinler. Masa başından sadece kötüleme siyaseti yapıyorlar. Sırf Mansur Yavaş’ı eleştirmek üzerine kötüleyerek siyaset yapılmaz. Bunun Ankara’da alıcısı yok. Yaptıkça Mansur Yavaş’a prim yaptırıyorlar. Bakanlıkların bütçeleri bazı belediyelere akıyor. Kahramankazan’daki tohum dağıtımını Tarım Bakanlığı yapmış. Kahramankazan Belediyesi kendi bütçesinden yaptı zannediyordum. ABB hiçbir bakanlıktan bir şey almıyor.

TÜRKİYE’DE BİR NUMARA OLAN ANKARA’DAN İLÇE DUYDUNUZ MU?

Yapılan sosyal yardımları da hafife alıyorlar. Sosyal yardımlar ne kadar çok artıyorsa demek ki ülke o kadar fakirleşiyor. Keşke sosyal yardımlar da ihtiyaç sahipleri de azalsa. AK Parti ‘vizyon proje’ söyleminden bir kurtulsun. Kendileri ne yapmış. Birçok ilçeyi 25 yıldır yönetiyorlar. Türkiye’de bir numaraya oturmuş Ankara’dan bir ilçe duydunuz mu? Dünyada adı geçen bir ilçe duydunuz mu? Beypazarı var. O da yine Mansur Bey’in orada yaptığı turizm çalışmalarının sonucu.

‘ŞİKÂYETİ OLAN ARASIN’ DEDİM DAHA SADECE BEŞ KİŞİ GELDİ

Vatandaşın Ankara’da Mansur Yavaş ve ABB’ye karşı yüzde 65’e yakın desteği var. Bu anketlerde de çıkıyor. Daha da artar. Çünkü Mansur Yavaş’a karşı Ankara’da ilgi, sevgi var. Siyaseten fanatik olmayanların hepsi Mansur Yavaş’tan memnun. ‘Vatandaşa ABB’den ne şikâyetiniz var’ diye sorun. Şikâyet olsa vatandaş buraya gelir, mahallesinde eylem yapar. Biz Mansur Bey ile ilçeleri geziyoruz çok büyük ilgi var. Ben Meclis’te ‘şikâyeti olan bana gelsin, arasın’ dedim cep telefonumu verdim daha sadece beş kişi geldi.”

Haberin Devamı

SU ANKETİ YAPTIRALIM VATANDAŞA SORALIM

(Suda yüzde 50 indirim kararı) “Benim AK Parti ve MHP’ye şöyle bir çağrım var. Bunu Meclis’te de gündeme getireceğim. Bir liste hazırlayalım. Mazot, elektrik, doğalgaz, gıda fiyatları ve su olarak bir liste yapalım. Bu liste ile su için anket yaptıralım. Vatandaşa soralım. Hatta onların getirdiği bir anket firması yapsın. Bakalım su kaçıncı sırada çıkacak. Su vatandaşın gündeminde değil. 4 kişilik bir aile 300 lira ödese günlüğü 10 liraya geliyor. ASKİ’nin bütün maliyetlerine yüzde 400 artış gelmiş. İvedik-Polatlı hattı bugün 3 milyara mal oluyor. 550 milyon liraya ihale edilmişti. Suyun maliyeti şu anda 24 lirayı geçiyor biz zam yapmıyoruz 13 liraya satılıyor. AK Parti grubu Ankara’da indirim isterken İstanbul’daki AK Parti grubu yüzde 40 arttırdı. AK Parti’li ilçe belediyeleri kendi ilçelerinde kanunen indiremeyeceği hizmetlerin dışında vatandaşa sunduğu hizmetlerde niye yüzde 50 indirim yapmıyor. AK Parti İl Başkanı (Hakan Han Özcan) ‘ABB yapamıyorsa biz bu yardımları ilçe belediyelerimizden yaparız’ dedi. Madem yapıyordunuz niye bizi beklediniz, devamlı yapın. Biliyorsunuz et yardımını yaptık. AK Parti ilçe belediyeleri de bundan sonra geri vites yapmayacak. Sözler ağızdan bir kere çıktı. Biz bu yardımları takip edeceğiz. Madem sözü verdiler ABB yaparsa da yardımları yapacaklar.”

Haberin Devamı

KİRANIN, SENEDİN, SEÇİMİN GÜNÜ ÇABUK GELİR

(Yerel seçimlere kadarki süreç) “Kiranın, senedin, seçimin günü çabuk gelir. Bir bakmışlar sandık gelmiş. Benim bundan sonraki tavsiyem muhalefet yapmadan önce vatandaşları dinleyip ona göre muhalefet yapsınlar. Üç kişinin Twitter’dan yazmasıyla bu iş olmaz. Belediyede çalışmalar planlı programlı gidiyor. Önümüzdeki sene proje ve yatırım senesi olur. Şu anda devam eden projelerimiz var çoğu sene sonunda ve önümüzdeki sene hizmete açılacak. Yaptıklarımızın dışında seneye Ankara’mıza yeni eserler kazandırırız.”

YARIN: MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT ILIKAN

BAKMADAN GEÇME!