İtfaiyenin can dost mesaisi

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyenin can dost mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 16:32

Yangın ve kazaların yanı sıra başarılı hayvan kurtarma operasyonlarına da imza atan Ankara İtfaiyesi, 5.5 ayda 952 hayvanı sıkıştığı veya düştüğü yerden kurtardı. İtfaiyenin müdahale ettiği olaylar arasında 20 gün mahsur kalan kediden, kaydırak direğine sıkışan kuşa kadar birçok vaka yer alıyor.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi, yangın ve kazaların yanı sıra birçok hayvan kurtarma olayına da koşuyor. Son 5 gün içinde önce Çubuk’taki bir evden sonra ise Mamak’ta park halindeki otomobilden çıkardıkları yılanları doğaya bırakan itfaiye ekipleri, ocak ayından bu yana da(5.5 ayda) toplamda 952 farklı türde hayvanı kurtardı. Ankara İtfiyesi’nin geçen hafta kurtardıkları hayvan sayısının ise 62 olduğu öğrenildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı’na bağlı itfaiye erlerinin, aldıkları ihbar üzerine yardımına koştukları hayvan kurtarma vakalarının birkaçı şöyle:

20 GÜN MAHSUR KALDI

* Gölbaşı TOKİ Blokları’ndaki oyun parkının kaydırak direğinin içine sıkışan kuş, bulunduğu yerden çıkartıldı.
* Bir apartmanın istinat duvarının altında 20 gün mahsur kalan kedi kurtarıldı.
* Mustafa Kemal Mahallesi Milli İrade Köprüsü’nün beton bloğu arasında mahsur kalan kedi başarılı bir şekilde bulunduğu yerden çıkarıldı.
* Akyurt Çankırı Bulvarı’nda kuyuya düşen köpek bulunduğu yerden çıkarıldı.
* Yenimahalle’de benzin istasyonunda bulunan marketin tavan arasına sıkışan anne ve yavru kediler, itfaiye erlerinin titiz çalışmaları sonucu kurtarıldı.
* Araç motorlarında mahsur kalan kedileri ‘search cam(enkaz altı canlı arama kamerası)’ ve ‘hava yastıkları’ kullanarak yoğun uğraşlarla kurtaran Ankara İtfaiyesi, havalandırma boşluğunda mahsur kalan birçok güvercini de bulunduğu yerden kurtardı.

Haberin Devamı

İtfaiyenin can dost mesaisi


EN ÇOK İHBAR KEDİLERE

Başkent’te ocak ayından bu yana 952 hayvan kurtarılırken bunlardan 513’ünü kediler oluşturdu. İtfaiye, 5.5 ayda 213 kuş, 190 köpek, 17 yılan, 8 büyükbaş, 5 tane de küçükbaş hayvanı kurtardı. Geçen hafta ise 28 kedi, 14 kuş, 10 köpek ve 9 yılanla birlikte toplamda 62 hayvan sıkıştığı veya düştüğü yerden çıkarıldı.

İtfaiyenin can dost mesaisi

Haberin Devamı

SÜRÜCÜLERE MOTOR UYARISI

Yangın ve kazaların yanı sıra hayvanlarla ilgili ihbarlara da anında müdahale ettiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi şöyle konuştu:
“Özellikle yaz aylarının sıcak günlerinde sokak hayvanları da sıcaktan kaçmak için serin yerler arıyor. O yerlerden biri de araba altları ve motorları. Özellikle kedilerin saklandıkları araç motorları ve araç altları hem sürücüler için hem de kediler için tehlike oluşturuyor. Sürücüler araçlarına binmeden önce mutlaka arabalarının altlarını ve motorlarını kontrol etsinler. Kırsal bölgeler başta olmak üzere yılan gibi sürüngenlerle ilgili de vakalar oluyor. Vatandaşlar bu hususta hem araçlarda hem de ev ve bahçelerde yılan gibi sürüngenlere karşı dikkatli olmalılar. Bize ulaşan olaylara anında müdahale ediyoruz. Evcil hayvan olduğunda da sahiplerine teslim ediyoruz.”

Haberin Devamı

OTOMOBİLDE YILAN PANİĞİ 

Mamak Ekin Mahallesi’nde, otomobilin içine giren yılanı fark eden araç sahibi, itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye erleri, yılanı girdiği yerden çıkarmak için çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin zorlu çalışması sonucu zarar görmeden çıkarılan yılan, doğal yaşam alanına bırakıldı. Caner ÜNVER/İHA

İtfaiyenin can dost mesaisi

ANNE VE YAVRULARI TAVAN ARASINA SIKIŞTI

Yenimahalle’de, bir benzin istasyonunda bulunan marketin tavan arasına sıkışan anne ve yavru kediler, itfaiye erlerinin titiz çalışmaları sonucu kurtarıldı. Uğur Kan Yüksek/İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!