İşte cep terminallerinin son durumu

Güncelleme Tarihi:

İşte cep terminallerinin son durumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2018 17:43

Hürriyet Ankara’nın sürekli gündeme getirdiği cep terminalleriyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Başkentlilerin AŞTİ’ye gidip-gelmek yerine şehrin ana giriş noktalarında yapılmasını talep ettiği cep terminallerinin son durumunu Hürriyet Ankara’ya açıkladı. Buna göre Yaşamkent, Ortaköy, Eryaman ve Gölbaşı’nda yer alacak dört cep terminalinin son durumları şöyle:

MÜLKİYET PROBLEMİNE TAKILDI

Yaşamkent Cep Terminali: Terminal Yaşamkent’te Eskişehir Yolu üzerinde yapılacak. Alanın cep terminali olarak kullanılması için hazırlanan parselasyon planı, Büyükşehir Belediye Encümeni’nce 2015’te onaylandı ancak mülkiyet problemi nedeniyle tescil işlemi tamamlanamadı. Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nca mülkiyet çözümüne yönelik çalışmalar devam ediyor.

SAMSUN YOLU ÜZERİNDE TESCİLLİ

Mamak Ortaköy Cep Terminali: Terminal Mamak Ortaköy’de Kırıkkale-Samsun Yolu üzerinde yer alacak. Terminal alanı için Büyükşehir Belediye Encümeni’nce 2016’da onaylanan imar planı doğrultusunda iki parselde birleştirme yapıldı. Arazi Mamak Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

ERYAMAN 2. ETABA YAPILACAK

Eryaman Cep Terminali: Terminal arazisi Eryaman 2. Etap’ta Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile Malazgirt 1071. Cadde arasında yer alıyor. İki ada arasında cep terminali oluşturulmasına ilişkin onaylanan imar planı doğrultusunda hazırlanan parselasyon planı, Büyükşehir Encümeni’nce de onaylandı. Etimesgut Tapu Müdürlüğü’nce de tescil edildi.

RESMİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Gölbaşı Cep Terminali: Terminal olarak belirlenen alan, Gölbaşı Mezarlığı’nın arkasında 858. Sokak ile 414. Sokak kesişiminde bulunuyor. Alana ilişkin imar planı değişikliği, ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Parselin tahsis amacı değişikliği için hazırlanan uygulama dosyası Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderildi. Alan mera statüsünde olduğu için resmi işlemleri devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!