İnternette Ankarakart pazarı

Güncelleme Tarihi:

İnternette Ankarakart pazarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2020 01:08

Ankara’da iş yerlerinden kendilerine verilen ancak kullanmadıkları içi dolu Ankarakart’larını internet üzerinden satanlar nedeniyle ‘Ankarakart pazarı’ oluştu. Bin 112 TL yüklü kart 800 TL’ye, 290 TL’lik kart 240 TL’ye satılıyor.

Haberin Devamı

Başkent’te, kent merkezindeki tüm toplu taşıma araçlarına biniş için kullanılan tam Ankarakart’ın ‘kişiye özel’ olmaması, illegal satışlara imkân sağlıyor. Çalıştıkları iş yerlerinden kendilerine verilen ancak kullanmadıkları Ankarakartları internet üzerinden satanlar nedeniyle sanal ortamda adeta Ankarakart pazarı oluştu. Birçok vatandaş, içi farklı bakiye tutarlarıyla dolu olan kartları kolaylıkla satabiliyor.

İnternette Ankarakart pazarı


BAKİYEYE GÖRE FİYAT DEĞİŞİYOR

Kartların fotoğraflarını üzerindeki numaraları kapatarak ve bakiye bilgileriyle birlikte internet üzerinden ikinci el eşya satışı yapmasını sağlayan web sitesi ve mobil uygulamalara yükleyen kart sahipleri, içindeki bakiyeden daha aşağıya fiyatla Ankarakart’ları satışa çıkarıyor. ‘Satılık Ankarakart’ ilanlarında fiyatlar bakiyelere göre değişiyor. Örneğin bin 112 TL yüklü karta 800 TL istenirken, 860 TL yüklü kart 625 TL’den, 290 TL’lik kart da 240 TL’den satılıyor. Bazı satıcılar pazarlıkla fiyatları indirirken bazıları ise ücretin ‘son’ olduğunu belirtip ‘pazarlık teklif etmeyin’ diyor.

İnternette Ankarakart pazarı


BOŞ KART GETİRENE İNDİRİM

EGO Genel Müdürlüğü’nün Ankarakart’lar arasında bakiye transferine imkân tanıması nedeniyle satın alınan karttaki bakiye, satın alan kişinin yanında götüreceği boş karta aktarılabiliyor. Bazı satıcıların ilanlarda ‘boş kart getirene 5-10 TL daha indirim’ yapma teklifi de dikkat çekiyor. Satış platformunda, kartın bakiye cihazına okutulurken fotoğrafını paylaşandan her ay aynı miktarla ‘bu şekilde verilebilir’ diyerek kartı verebileceğini belirtene, elinde farklı bakiyelere sahip kartlar olduğunu yazandan satışın acil olduğunu vurgulayana kadar çok sayıda farklı ilan yer alıyor.

TRANSFER NOKTALARINDA BULUŞULUYOR

Haberin Devamı

Kartları almak isteyen kullanıcılar satıcılarla satış platformu üzerinden irtibata geçebiliyor. Pazarlıkların yapılabildiği kart alışverişinde kart sahipleri genelde bakiye aktarımı için satın almak isteyenleri EGO Genel Müdürlüğü’nün bakiye aktarma noktalarına davet ediyor. Burada kartlar arası transferler yapılabiliyor. Kartın direkt alışverişi ise alıcı-satıcı arasında belirlenen buluşma adresinde yapılıyor.

İnternette Ankarakart pazarı

Hürriyet Ankara, sosyal medya üzerinden yapılan kart satışını 8 Ocak 2018 tarihinde de ‘Pazarlıklı Ankarakart’ haberiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!