İndirme-bindirme tabelada kaldı

Güncelleme Tarihi:

İndirme-bindirme tabelada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 15:40

Ankaralıların AŞTİ’ye gitmeden şehirler arası otobüslere kentin dört arterinden iniş binişini sağlayan yolcu indirme-bindirme noktaları, tabelada kaldı. Pandemi döneminde iptal edilen uygulama tekrar başlamadı. ABB, bu noktalardan otobüslere inip binmek isteyenlere, “Yasak” yanıtını veriyor.

Haberin Devamı

Başkentte şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlamak için Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından 2019 yılında hayata geçirilen ‘şehirler arası yolcu indirme-bindirme noktaları’ sadece tabelada kaldı. Başkentliler, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’ne(AŞTİ) uzak dört arterde açılan indirme-bindirme noktalarını açıldığı günden bu yana sağlıklı bir şekilde kullanamıyor. Yolcular, Ankara dışına gitmek istediklerinde ne buralardan otobüslere binebiliyor ne de Ankara’ya şehir dışından geldiklerinde inmek istediklerinde buralarda inebiliyor. Firmalardan olumsuz yanıt alan vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken şikâyetlerini de ABB’ye iletiyor.

İndirme-bindirme tabelada kaldı


AŞTİ DIŞINDA İNME-BİNME YASAK

Şehir dışından gelen oğlu, Yaşamkent Dumlupınar Bulvarı’ndaki (Eskişehir Yolu) yolcu indirme noktasında indirilmeyen Mehmet Gürer, bu durumu ABB’ye Başkent 153 üzerinden şikâyet olarak iletti. Verilen yanıtta, AŞTİ dışında yolcu indirme bindirmenin yasak olduğu belirtilerek şu bilgilendirme yapıldı: “4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’na göre ‘yolculuklar terminalde başlayıp, terminalde sona ermektedir.’ Bu nedenle AŞTİ dışında firmaların yolcu indirme ve bindirme yapmaları yasak olup, yolcu indirme ve bindirme yaptığı tespit edilen otobüsler hakkında Ulaştırma Bakanlığı ile Emniyet birimlerince cezai işlem uygulanmaktadır.”

PANDEMİDE İPTAL EDİLDİĞİ DUYURULDU

Haberin Devamı

ABB, 2020’nin mart ayında koronavirüs tedbirleri kapsamında dört noktada bulunan yolcu indirme ve bindirme noktalarının iptal edildiğini duyurmuştu.

İndirme-bindirme tabelada kaldı


GİMAT’TA YASAK YOK

ABB’nin ‘AŞTİ dışında firmaların yolcu indirme ve bindirme yapmaları yasak’ yanıtına rağmen, bazı otobüs firmalarının yazıhanelerinin bulunduğu Anadolu Bulvarı’nda GİMAT bölgesindeki noktadan otobüsler yolcu alıyor. Otobüslere biniş yapılan yerde firma isimlerinin de yer aldığı ‘GİMAT Cep Terminali’ tabelası dikkat çekiyor.

İndirme-bindirme tabelada kaldı


2019’DA ‘ULAŞIM MÜJDESİ’ DENİLEREK HİZMETE GİRMİŞTİ

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, kentin öncelikli sorunlarından biri olan ‘cep terminali’ konusunu sürekli gündemde tutarak okurların taleplerini Okur Köşesi’nden defalarca dile getirmişti. ABB de Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) kararı doğrultusunda Ağustos 2019’da kentin dört arterinden iniş binişini sağlayan yolcu indirme-bindirme noktalarını hizmete almıştı. 2019 yılı Kurban Bayramı sonrası şehirlerarası yolcuların AŞTİ’ye gitmeden yol üzerinden inip binebilme imkânı sağlayan noktalarda kapalı alanların da inşa edileceği, içinde büfe, tuvalet ve oturma banklarının da yer alacağı belirtilmişti. Dört arterdeki nokta ise şöyleydi:

ANADOLU BULVARI: GİMAT istikametinde 283. Cadde ile 286. Sokak arasındaki kısımda, Çevre Yolu istikametinde 286. Sokak ile Yaya Üst Geçidi arasındaki bölüm.
FATİH SULTAN MEHMET BULVARI: İstanbul istikameti metro istasyonu hizasında üst geçit öncesi, şehir merkezi istikametinde 2652. Cadde kesişimi sonrası.
DUMLUPINAR BULVARI: Şehir merkezi istikametinde giriş kapısı sonrası (Başkent Üniversitesi giriş yolu karşısı), Eskişehir istikameti Çağlayan Askeri Tesisleri sonrası.
MEVLANA BULVARI: Konya istikameti şehir giriş kapısı öncesi, şehir merkezi istikameti Kepekli Kavşağı yan servis yolu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!