İmrahor’da kanalizasyon tedirginliği

Güncelleme Tarihi:

İmrahor’da kanalizasyon tedirginliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2022 15:24

İmrahor Vadisi’nde yapımı devam eden millet bahçesindeki kanalizasyonun açıktan akması, vadinin yanında bulunan Güneypark Sitesi sakinlerini tedirgin etti. Vatandaşlar, “2022 yılında Ankara’da böyle bir manzaranın olması hem üzücü hem düşündürücü. Çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya’da İmrahor Vadisi’ne komşu olan Güneypark Sitesi sakinleri, evlerinin hemen karşısında açıktan akan kanalizasyon hattı nedeniyle zor günler geçiriyor. Millet bahçesinden gelen hattın bir yere bağlanmaması halinde kirli suyun İmrahor Deresi’ne karışacağını belirten vatandaşlar, kendileri için oluşacak tehlikeye de dikkat çekerek çözüm alınmasını istiyor. Site sakinleri adına konuşan Kazım Yıldırım, sorunla ilgili şunları söyledi:

İmrahor’da kanalizasyon tedirginliği


BÜYÜK BİR ÇEVRE SORUNU OLACAK

“Millet bahçesinin birinci etabının iki ay içerisinde tamamlanacağını öğrendik. Birinci etapta bulunan binalara ait kanalizasyon hatları toplanıp ucu açıkta bırakıldı. Evlerimizin karşısında kanalizasyondan suyun bu şekilde akıyor olması bizi tedirgin etti. Hemen yanında İmrahor Deresi var. Atık suyun dereye karışması büyük bir çevre sorunu olacak. Yaz mevsiminde dere kuruyor, orası tamamen bu kirli suyla dolarsa daha da sıkıntı doğurur.

İÇME SUYUNA KARIŞMASI ÖNLENSİN

Buradan ayrıca TRT Genel Müdürlüğü’nün içme suyu hatları da geçiyor. Kanalizasyondan akan suların içme suyuna karışması, halkın sağlığını ciddi anlamda tehlikeye sokar. Bu durum salgın hastalıklara da davetiye çıkarır. Acilen önlem alınsın, içme suyuna karışma tehlikesi olmasın. Gelip geçerken kötü koku oluşması, açıktaki pis suyun insan sağlığını tehdit etmesi, sinek ve haşerelerin çıkacak olması bizleri çok endişelendiriyor.

MANZARA HEM ÜZÜCÜ HEM DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Millet bahçesi çok güzel bir proje ancak eksikleri olmamalı. 2022 yılında Ankara’da böyle bir manzaranın olması hem üzücü hem düşündürücü. Hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne buradan çağrı yapıyoruz. Bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz. Bir an önce hatların bağlantısı yapılmalı, bu tehlike ortadan kalkmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!