İlk yardımı bilen bilinçli personel

Güncelleme Tarihi:

İlk yardımı bilen bilinçli personel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2022 16:09

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çocuk Etkinlik Merkezleri, Çocuk Kulüpleri ve Aile Yaşam Merkezleri’nde görevli personel ve velilere ‘Çocuklarda Ev Kazaları ve İlk Yardım Eğitimi’ verdi.

Haberin Devamı

6 bin personele de temel iş sağlığı ve güvenliği ile ilk yardım eğitimleri düzenlendi. Belediye personeline eğitim verilen ilk yardım merkezlerinden dördüncüsünün ise açılışı gerçekleştirildi. Hem teorik hem de uygulamalı olarak verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serkan Yorgancılar, “Yıl içerisinde bütün çocuk etkinlik merkezlerimizde bu ilk yardım eğitimlerini Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile birlikte yürüteceğiz” dedi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı Ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can ise “İlk yardım müdahalelerini kapsayan bilgilendirme eğitimlerini hem teorik hem de uygulamalı olarak verdik. Bu eğitime toplam 200 kişi katıldı” bilgisini paylaştı.

YANLIŞ MÜDAHALE CAN ALIYOR

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından ABB personeline eğitim verilen ilk yardım merkezlerinden dördüncüsü için Yenimahalle Ragıp Tüzün İlk Yardım Merkezi’nde tören düzenlendi. ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Son dönemde kaza sonrası yanlış müdahalelerde çok ciddi can kayıplarının yaşandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan ise “Personelimizin ilk yardım kültürü ile hayata hazırlanmaları evlerinde ve sosyal hayatlarında ilk yardım bilincini geliştirmeleri için bu eğitimleri çok önemsiyoruz. İşte bu açılışını yaptığımız merkez de bunu sağlayacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!