İlk müdahale için tanker

Güncelleme Tarihi:

İlk müdahale için tanker
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2021 14:13

ABB, itfaiye istasyonlarına uzak köylerde olası yangınlara ilk müdahalenin hızlı ve etkili yapılabilmesi için traktörlere bağlanabilen 205 su tankeri dağıttı. Bu sayıyı 500’e çıkarmak hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), itfaiye istasyonlarına uzak köylerde olası yangınlara ilk müdahalenin hızlı ve etkili yapılabilmesi için traktörlere bağlanabilen su tankeri dağıtıyor. Bugüne kadar 205 tanker dağıtımı yapılırken, hedef, sayıyı 500’e çıkarmak. 2014’teki Bütünşehir Yasası ile köylerin de mahalle statüsü kazanmasının ardından Ankara İtfaiyesi’nin de sorumluluk alanı genişledi. Bu durumla birlikte ekili tarım alanları, ormanlık bölgeler ve mahalle statüsü kazanmış köylerin mevcut istasyonlara uzaklığını göz önüne alan ABB, risk önleme planı kapsamında ‘Kırsal itfaiye gönüllülük yönetmeliği’ oluşturdu. Bu doğrultuda köylerde gençlere yangına ilk müdahale konusunda eğitimler verildi. Bu eğitimlerin yanı sıra köylerde muhtarlara ve bu gençlere ilk müdahale aracı olarak da 3 tonluk tankerler teslim edilmeye başlandı.

İlk müdahale için tanker


30’LA BAŞLADI 200’Ü GEÇTİ

İlk olarak geçen yıl deneme ve geri dönüşleri almak amacıyla 30 adet tanker teslim edildi. Çalışmada kırsalda oluşan yangınlara en yakın istasyondan yönlendirilen araç gelene kadar eğitim almış kırsal gönüllü itfaiyecilerin tanker ile ilk müdahaleyi yapması ve büyümesini engellemesi amaçlandı. Köylerden gelen olumlu geri dönüşler üzerine çalışmanın genişletilmesine karar verildi. Bu kapsamda geçen yıl dağıtılan 30 tankere ilave olarak 175 adet daha tanker dağıtıldı. Bu hafta sonu 25 dağıtımda 40 adet daha tanker teslimi yapılacak. Ardından 230 adet tanker için yeni bir ihaleye daha çıkılacak. ABB çalışma kapsamında toplamda 500 mahalle statüsündeki köye 500 tanker dağıtmayı amaçlıyor.

12 İLÇEDE DAĞITILDI

Haberin Devamı

Bugüne kadar Altındağ, Ayaş, Balâ, Beypazarı, Çubuk, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Nallıhan, Şereflikoçhisar, Polatlı’da mahalle statüsündeki köylere tanker dağıtıldı.

İlk müdahale için tanker

3 ton kapasiteli tankerler, traktör milinden güç alıyor, tazyikli su sistemiyle ilk müdahale aracı olarak kullanılabiliyor.

İlk müdahale için tanker


ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMASI

Haberin Devamı

ABB, Sincan’da 25 bin konutun yer aldığı Alcı Mahallesi’nin 17 yıllık altyapı ve yol sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti. ASKİ ekipleri bölgede 4 bin 688 metre pis su ve bin 450 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 6 bin 138 metrelik altyapı çalışmalarını tamamladı. Ekipler, 1 adet terfi istasyonu, 1 adet 7 bin 500 metreküp depo, 1 adet bin 500 metreküp üst kat depo, 1 adet bin 500 metreküp orta kat depo ve yaklaşık 98 bin metre iletim ve şebeke hattı yaptı. Öte yandan, mahallede yaklaşık bir ay önce başlatılan 13 kilometrelik asfalt imalatını yıl sonuna kadar tamamlamak için 2 ekip halinde yaklaşık 50 personel mesai harcıyor. Yaklaşık 1 kilometrelik mesafe içinde Anadolu OSB, ASO 2. OSB ve Başkent OSB’nin bulunduğu bölgede, toplamda 72 bin ton sıcak asfalt serilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!