İlk buluşmada keyifler kaçtı

Güncelleme Tarihi:

İlk buluşmada keyifler kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 15:48

Süper Lig’in 4 haftalık sürecinde galibiyet alamayan sarı-lacivertliler, 2 puanda kalıp son sıralara geriledi. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, “Oynanan futbolun karşılığı bu puan olmaması lazım. Hikaye, masal anlatmayayım. 2 puanımız var. Gerçek olan bu” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında, UEFA Konferans Ligi ile Türkiye Ligi’nde oynadığı maçların hepsini kazanan Fenerbahçe’yi ağırlayan MKE Ankaragücü, sahadan 1-0 yenik ayrıldı ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemeleri için verilecek milli araya moralsiz girdi. Zemin yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni sezonda, Eryaman Stadı’nda ilk kez taraftarı ile buluşan sarı-lacivertliler, dönem dönem iyi mücadele ettiği karşılaşmada, bitirici noktalarda etkili olamayınca, sahayı puansiz terk etti. Oyunun son dakikasında Hanousek’in ceza alanı içinde Osayi Samuel ve Djiku ile girdiği mücadelede yerde kalmasına sarı-lacivertliler penaltı beklerken, hakemin oyunu devem ettirmesi ve VAR’dan uyarı gelmemesi, başkent cephesinin tepkisini çekti. Hakem hocalarının büyük çoğunluğu pozisyonun penaltı olarak değerlendirilmesi görüşünde birleşti.
Ankaragücü taraftarı, her zaman olduğu gibi maça büyük ilgi gösterirken, güvenlik gerekçesi ile boş bırakılan alan dışında Eryaman Stadı’nı tamamen doldurdu. Ligin 2 sarı-lacivert formalı takamın karşı karşıya geldiği mücadelede, başkent ekibi fuşya rengin ağırlıkta olduğu enerji forması ile sahada yer aldı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARININ BAŞINDA KONTROLÜ KAYBETTİK

Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Fenerbahçe’ye 1-0 kaybettikleri maçta oyun anlayışlarından taviz vermeden seyir zevki yüksek bir karşılaşma izlettiklerini söyledi. Karşılaşmayı değerlendiren Kafkas, şöyle konuştu:
“Mücadelenin ilk yarısında çok iyi bir futbol ortaya koyduk. İkinci devrenin ilk 15 dakikası kontrolü kaybettik. Bu da doğal. Çok kaliteli ayaklara sahip bir takım vardı karşımızda. Aslında biz atsak ilk golü maçı kazanabilirdik. Oyun anlayışımızdan taviz vermedik. Seyir zevki yüksek bir maç seyrettirdiğimize inanıyorum. Süper Ligin ilk 4 haftasında, 2 yenilgi ve 2 beraberlik sonrasında 2 puanda kaldık. Futbol sonuç işi. Oynanan futbolun karşılığı bu puan olmaması lazım. Hikaye masal anlatmayayım. 2 puanımız var. Gerçek olan bu.”

Haberin Devamı

BÜYÜK TAKIM GİBİ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Ankaragücü olarak biz büyük takım gibi oynuyoruz. Oynamaya da devam edeceğiz. Rakip kim olursa olsun kendi futbol anlayışımızı oyun alanına yansıtmayı sürdüreceğiz. İlk yarı daha dengeli bir oyun vardı. Karşımızda, çok usta bir takım, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım vardı. Fenerbahçe’nin ayakları çok kaliteli. Soyunma odasından dönüşte 15-20 dakika kontrolü kaybettik. Sonra tekrar dengeledik fakat bu anlarda golü yedik. Ankaragücü ne oynuyorsa bundan sonra da onu oynamaya devam edecek. Daha iyi çalışacağız, daha çok çalışacağız. Önümüzdeki haftalarda istediğimiz, hedeflediğimiz yerlere doğru tırmanacağız.”

Haberin Devamı

TAKIMA BİR ÖN LİBERO TRANSFERİ İSTİYORUM

İlk buluşmada keyifler kaçtı

“Kadromuzda yabancı oyuncu sayısı fazla olduğundan yeni transfer yapmakta zorlanıyoruz. Elimizde, değerlendiremediğimiz yabancı oyuncular var. Onları gönderemeden alma ihtimalimiz yok. Bir ön libero transferi istiyorum. Milli maç arasını iyi değerlendireceğiz. Önümüzdeki maçlarda klasik sol bekle oynayacağız. Yeni sezonun 3 maçını deplasmanda oynadık. Özellikle Adana Demirspor müsabakasında, rakipte Yusuf Sarı var diye bir plan yaptık. Savunma yönümüz güçlü olsun diye. Puan alınca devam ettik. Fenerbahçe maçında da Cengiz Ünder ve Dusan Tadic’i hesaplamıştık. Öndeki oyuncularımız daha rahat etsin düşüncesiyle. Bundan sonra klasik bir sol bekle oynayacağız. Artık, Hanousek ya da Alper’le devam edeceğiz.” MKE Ankaragücü, milli maçlar için verilen aranın ardından Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında EMS Yapı Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

SARI-LACİVERTLİLER ATA’NIN HUZURUNDA

İlk buluşmada keyifler kaçtı

MKE Ankaragücü taraftarları, kulübün 113. kuruluş yıl dönümü kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.
Aslanlı Yol’da buluşan taraftarlar, sağanak yağış altında kortej halinde yürüyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulundur. Ankaragüçlü taraftarların, kendi organizasyonu ile gerçekleştirdikleri ziyarete, sarı-lacivertil ekibin Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin ile Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gülsen Yılmaz da katıldı.
Ziyaret sonrası taraftarlar, Anıtkabir’in merdivenlerinde topluca fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!