İlçe terminalinde sona doğru

Güncelleme Tarihi:

İlçe terminalinde sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2022 16:09

Ankara’da kent merkezi ile çevre ilçeler arasında ulaşım hizmeti veren araçların bir araya toplanması ve yolcuların da rahat bir alanda beklemesi amacıyla inşa edilen ilçe terminalinde sona yaklaşıldı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Akköprü bölgesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde yer alan yeni ilçe terminalinin bu ayın sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından ilçe otobüslerini tek merkezde toplayarak hem kentin trafik akışını rahatlatmak hem de bu ilçelere seyahat eden vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlayan terminal, 80 araç kapasitesine sahip. 4 katlı terminal binasında ise araç sürücülerinin bekleme alanları, kafeterya, yolcu bekleme salonları, bebek bakım odaları gibi bölümler yer alıyor. Terminal hizmete açıldığında tüm ilçe araçları artık buradan hareket edecek. İlk hareketin ardından belirli güzergâhlardan yolcularını da alabilecekler. AŞTİ’den hareket eden Nallıhan, Beypazarı ve Şereflikoçhisar gibi ilçelere ait araçların da yeni hareket noktaları bu terminal olacak. Yapımında sona yaklaşılan binayı gezerek son durum hakkında bilgi alan ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “Hem esnafımız için hem de vatandaşlarımız için çok kullanışlı, düzenli modern bir eser oldu” dedi. Beker, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İlçe terminalinde sona doğru

BİZİ ELEŞTİRENLER GELSİNLER GÖRSÜNLER

“17 çevre ilçemizin araçlarının toplanması için çok güzel bir terminal yapıldı. Eskiden araçlar farklı yerlerde dağınık duruyordu artık öyle durmayacaklar. Ulaşım sektörünün en büyük sıkıntısı araçların dağınık olmasıydı. Hem esnafımız için hem de vatandaşlarımız için çok kullanışlı, düzenli modern bir eser oldu. Yolcular gelecekler terminalde bekleyebilecekler. Yazın sıcağı kışın soğuğu artık bunaltmayacak. Araçlarına rahatlıkla binip gidebilecekler.
Mini bir AŞTİ gibi. Haldeki balıkçı esnafımız için de yeni bir bina yaptık. Orası da çok güzel oldu. AŞTİ’yi de yeniledik, gittik, gezdik, gördük orası da havalimanı konforunda oldu. Şimdi şehrin modern bir ilçe terminali de oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı eserleri şaşalı bir şekilde dillendirmiyor. Biz hizmet yapıyoruz vatandaş da görüyor. ‘Ankara’da bir kulübe dahi yapamadılar’ diyenler gelsinler hem esnafımız hem de vatandaşımız için yaptığımız bu eserleri görsünler. Bizi eleştirenler gelsinler görsünler. Burada emeği geçen başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş olmak üzere tüm bürokratlara teşekkür ediyorum. Ankaralı vatandaşlarımıza ve esnafımıza şimdiden hayırlı olsun.” Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara da “Ankara’da daha önce yapılmayan bir şeydi. Araçlarımız ara sokaklardaydı bittiğinde hem esnaf hem de yolcular için düzenli bir sistem gelmiş olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!