İki sergi bir arada

Güncelleme Tarihi:

İki sergi bir arada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 15:59

Heykeltraş Tuba Korkmaz’ın ‘Ferhat ile Şirin’ ve ressam Banu Bulduk’un ‘Mahlukat’ isimli sergileri, Foyart Sanat Galerisi’nde ziyarete sunuldu.

Haberin Devamı

Cinnah Caddesi’nde bulunan Galeri Foyart, iki sanatçının sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Heykeltraş Tuba Korkmaz ve ressam Banu Bulduk’un sergileri, düzenlenen kokteylle açıldı. Açılış etkinliğine, çok sayıda sanatsever katıldı. Tuba Korkmaz, ‘Ferhat ile Şirin’ isimli heykel sergisine, kızı Özüm’ün ilham verdiğini belirtti. Korkmaz, sergiyle ilgili olarak şunları söyledi: 

“Kızım doğduktan sonra sağlık problemleri yaşadı. Gerçek hikayem burada başladı. Kızımla yaşadığım hastane serüveni beni etkileyen bir şey oldu. Eserlerimde bu süreçte çektiğimiz fotoğraflar var. Rakamların sihrine inanırım. Sergimi 12 heykel, 12 resim olarak tasarladım. Hikayem belli bir sırayla gidiyor. Sergimin isminin Ferhat ile Şirin olmasının sebebi aşk hikayesinden ziyade aslında kendine dönüş hikayesi olması. Kızımın adı Özüm. Bende özüme dönmek istedim.”

Haberin Devamı

SADECE İNSANLAR YAŞAMIYOR

Banu Bulduk da, akademik hayatında Türk mitolojisi ve destanlarının bilinirliğini artırmak istediğini belirtti. Bulduk ‘Mahlukat’ sergisinin çıkış noktasının tez dönemimde hazırladığı bir proje olduğunu ifade etti. Bulduk, “Birçok destan okudum. Çoğunda baş karakterler hayvan motifliydi. Hayvan sembolleri aslında karakterlerle hikaye oluşturuyordu. Bu ilk kişisel sergimde 18 eser yer alıyor. Serginin adı mahlukat. Mahlukat aslında yaratık anlamında. Dünya’da yaşayan canlıların sadece insan olmadığını belirtmek istedim. İzleyiciler, sergimi gezerken birçok hayvan resmiyle karşı karşıya kalacaklar. Daha sonra serginin sonuna bir ayna yerleştirdim. Ayna üzerinde kendilerine de bakacaklar, üzerindeki metni okuyacaklar. Böylece, izleyiciler de diğer mahluklardan çok farklı olmadıklarını görecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!