İki etaplı farkındalık

Güncelleme Tarihi:

İki etaplı farkındalık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2022 01:56

Ankara Büyükşehir Belediyesi, afet ve acil durumlarla ilgili hazırlık ve farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla iki etaplı eğitim programına başlıyor. Eğitim programıyla gönüllüler bilinçlendirilecek.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentlilerin afet ve acil durumlarla ilgili hazırlık ve farkındalık düzeyinin artırılması için kentin tüm paydaşlarına yönelik geniş kapsamlı eğitim programları hazırladı. Eğitim programlarıyla gönüllü bireylerin bilinçlendirilmesi amaçlanırken, ilk etapta ‘Mahalle Bazlı Afet Farkındalık Eğitimi Programı’ ve ‘Apartman Görevlileri Afet Farkındalık Eğitimi Programı’ ile başlanacak. Mahalle Bazlı Afet Farkındalık Eğitimi, Ankara merkezli mevcut Mahalle Bazlı Kent Konseyi ile bileşenlerine verilecek. Afet temel eğitimleri ile ilk temas noktaları oluşturularak ön bilgi alımının sağlanması ve farkındalığın oluşturulmasının amaçlandığı eğitimler sayesinde her gönüllünün bir görev tanımı olacak ve böylece afetlere doğru şekilde ve daha hızlı müdahale edilebilecek. Afet ve acil durumlara müdahale etmede yaşanan zorluklara karşı doğru ekipman ve kapsamlı bir iletişim ağı oluşturularak müdahale edilmesi de sağlanacak. Eğitim programı ile her gönüllü afet durumunda ne yapacağı konusunda bilinçlenirken, yapılacak iş bölümüyle de duruma hızlı müdahale edebilir hale gelecek. 26 Şubat’ta başlayacak Mahalle Bazlı Afet Farkındalık Eğitimi Programı, 10 Nisan’a kadar sürecek.

APARTMAN GÖREVLİLERİ DAHİL OLACAK

Eğitim programlarının ikinci aşamasında ise apartman görevlileriyle yapılan görüşmeler ve saha çalışmaları sonucunda elde edilen veriler ışığında apartman görevlileri de afet ve acil durumlara müdahale süreçlerine dahil edilecek. Konut-Sen Sendikası’na bağlı olan Ankara genelindeki apartman görevlilerine ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamında verilecek farkındalık afet temel eğitimleri ile ilk temas noktaları oluşturulacak. Acil durumlara müdahale etmede yaşanan zorluklara gönüllülerle doğru zamanda, doğru ekipmanla müdahale etmeleri sağlanacak. Afet durumunda olayın meydana geldiği binalarda apartman görevlilerinin bu konuda eğitimli ve bilinçli olması, ileriye dönük planlamalarının bina sakinleri ya da site yönetimiyle birlikte yapılması da öngörülüyor. Apartman Görevlileri Afet Farkındalık Eğitimi Programı ise 13 Mart, 2 Nisan ve 9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İki etaplı farkındalık


SÜRE KAYBI AZALACAK

Haberin Devamı

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, “Yaşanılan bir deprem sonrasında birçok sistem 4-5 dakikalığına bile olsa çökebilmektedir. Bu süreç bile afet için çok uzun ve hayati önem taşıyor. Projenin amacı kendi yazılım altyapısı ile süre kaybını minimize etmek ve gönüllülerimizin veri tabanına gireceği bilgiler ile doğru müdahalenin yapılmasını sağlamaktır” dedi. Program, meslek kuruluşları, STK ve üniversitelerle iş birliği içinde gerçekleştirilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılara; afet çantası, eğitim materyalleri ve teknik malzeme desteği verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!